top of page

KTP Nieuw Roden heeft geen kind aan Reiger Boys en wint met 4 – 0

Verslag en foto’s door Anne Takens Leek/ Nieuw Roden – Aan het einde van een competitie heb je soms zo van die wedstrijden die alleen belangrijk zijn voor de statistieken. Dat gold zeker voor de wedstrijd van vrijdagavond 23 maart in het Sportcentrum van Leek tussen KTP Nieuw Roden – Reiger Boys uit Heerhugowaard. KTP Nieuw Roden kan de eerste plaats in zaal eredivisie voor vrouwen niet meer ontgaan en is daarmee zeker van de play-offs voor het landkampioenschap. Het jonge Reiger Boys heeft zich veilig gespeeld en zal niet degraderen. Bij KTP Nieuw Roden ontbraken deze vanavond Renee Huizinga, Amber Bandringa en keepster Charetha Okken. Amber van der Donk, de sterspeelster van het tweede team van Nieuw Roden, werd daarom aan de selectie toegevoegd. Keurig volgens de planning stelden de beide teams zich op om 19:30 voor het begin van de wedstrijd. De dames van Reiger Boys waren duidelijk gekomen om te voetballen, KTP speelde hun favoriete spel: afwachtend en versnellend vanuit de omschakeling. Het visuele overwicht van Reiger Boys resulteerde niet direct in kansen, sterker nog KTP kwam gevaarlijk voor het doel van Jackey Reus met schoten in 7de en 8ste minuut van Martine Kooiker en Amber van der Donk. In de 9de minuut was het Femke Mulder die vanaf een meter of tien de 1 – 0 op het scorebord zette met een verwoestend schot. Reiger Boys deed echt haar best om iets terug te doen, maar dat resulteerde niet in echte kansen. Dan in de 14de minuut een versnelling van Grytsje van den Berg, vanaf de eigen helft stormde ze op het doel van Reiger Boys af. Het harde lage schot past precies in de linker onder hoek, Grytsje scoorde daarmee de 2 – 0. Ondanks wat kansjes over en weer veranderde de stand niet bij het ingaan van de rust.

Dan de tweede helft, daar waar je zou verwachten dat Reiger Boys wat anders zou proberen om de wedstrijd te kantelen ging Reiger Boys gewoon verder met hetzelfde spelletje. De wedstrijd ging dan ook in de tweede helft qua spanning uit als een nachtkaars. In de 10de minuut rukte Larissa Nijland over rechts op, oog in oog met keepster Jackey Reus speelde ze bij de tweede paal vrijstaande Grytsje van den Berg aan. Met alle vrijheid van de wereld schoof Grytsje simpel de bal in het doel van Reiger Boys voor een 3 – 0 voorsprong. In de laatste minuten van de wedstrijd is het Larissa Nijland die een aanval van Reiger Boys onderschepte. Het harde schot werd in eerste instantie nog knap gered door de keepster van Reiger Boys, maar in tweede instantie was ze kansloos op de inzet van Larissa. Daarmee werd de 4 – 0 eindstand bepaald voor deze eenzijdige wedstrijd. Terugkijkend op de wedstrijd kun je zeggen dat het KTP Nieuw Roden niet erg lastig werd gemaakt door positief naïef spelend Reiger Boys. Met name de versnellingen van KTP waren dodelijk voor Reiger Boys met veel speelsters voor de bal.a

Selectie KTP Nieuw Roden: Joukje van der Meer, Sanne Bijlstra, Martine Kooiker, Amber van der Donk, Larissa Nijland, Grytsje van den Berg, Nikki Bosman, Femke Mulder. Staf: Wiebe Kooiker, Arie Schnater. Selectie Reiger Boys: Jackey Reus, Hannah Flapper, Lais Boes, Chantal Hendriksen, Sanne Brand, Lisa Luiken, Judine Castricum, Lotte Bijl, Rosa Kruijver, Zoyla Barendse. Staf: Bob Kool, Jessica Willemsen.