KTP Nieuw Roden is dodelijk efficiënt tegen Drs. Vijfje

Leek - Op deze vrijdagavond staat voor KTP Nieuw Roden alweer de vijfde speelronde op het programma in de eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen. De tegenstander van vanavond is het studenten team Drs. Vijfje uit Groningen onder leiding van trainer/ coach Teuny Bosma. Op papier is KTP de favoriet als derde op de ranglijst met 9 punten uit 4 wedstrijden, Drs. Vijfje is zevende met 6 punten uit 4 wedstrijden. KTP draait de laatste wedstrijden echter een beetje stroef, het verloor de wedstrijd van TPP en stal de drie punten van Hovocubo door in vijf minuten drie doelpunten te scoren. De geboren tacticus coach Andy de Jong zal ook voor de wedstrijd van vanavond een plan hebben uitgewerkt. Altijd interessant om te zien hoe zijn plan vanavond vorm krijgt. Zoals de topcoach Rudy Monden van Hovocubo heeft gezegd: "KTP Nieuw Roden is een ploeg dat altijd in systemen speelt" en "Er is geen ploeg in de eredivisie dat zoveel loopt als KTP Nieuw Roden".

Als de ploegen aantreden voor het begin van de wedstrijd moet de fotograaf nog snel even een teamfoto maken van Drs. Vijfje op verzoek van Teuny Bosma. Dan mag de wedstrijd beginnen onder leiding van de scheidsrechters G. Gils en J. Klinkhamer, secretaris H. Smid-Koerntjes doet namens de wedstrijdleiding de administratie. Zoals gebruikelijk moet dit driemanschap de wedstrijd in goede banen leiden.

Drs. Vijfje neemt het initiatief Vanaf het begin zijn het de studenten die brutaal het spel bepalen, KTP wordt teruggedrongen door verrassend goed en snel combinatiespel. Het duurt dan ook niet lang dat Drs. Vijfje zijn eerste kansen krijgt, al in de tweede minuut moet keepster Joukje van der Meer handelend optreden om een doorgebroken speelster te stoppen. Gelukkig voor KTP staat het vizier van de spitsen van Drs. Vijfje niet op scherp, de volgende kansjes missen richting en brengen de dames in het blauw niet echt in de problemen.

Als een duveltje uit een doosje Na ongeveer vijf minuten de storm van Drs. Vijfje te hebben doorstaan, zomaar een flitsende combinatie van KTP. Amber Bandringa geeft gas en verrast de verdediging van Drs. Vijfje met een ongekende demarrage, 1 op 1 met de keepster Willissa Scholtens probeert Amber onder haar door te schuiven. Willissa maakt zich breed en de bal gaat via haar lichaam over het doel. Na de afgeslagen hoekschop schiet weer Amber van links op het doel van Willissa, de bal wordt nu onvoldoende gekeerd. De bij de tweede paal staande aanvoerster Grytsje van den Berg kan de doorschietende bal simpel binnen tikken voor een 1 - 0 voorsprong. KTP verrast vriend en vijand als een duveltje uit een doosje met dit doelpunt.

Joukje van der Meer erg belangrijk Drs. Vijfje blijft verzorgd voetballen en het krijgt zeker haar kansen, maar onze keepster Joukje is vanavond onverslaanbaar in de vele 1 : 1 duels, met de schoten die op haar worden afgevuurd komt ze nog minder in de problemen. Slechts eenmaal had ze de hulp van Femke Mulder nodig, die koppend op de doellijn een bal wegkopte toen Joukje met een boogbal werd gepasseerd. Dan in de 10de minuut een foutje in der verdediging van Drs. Vijfje, Nancy Loth reageert direct bliksemsnel. In een snelle sprint gaat het richting het doel van Willisa, van een meter of tien raakt Nancy de bal in een soort volley technisch perfect. Het dropshot heeft de juiste precisie en snelheid om de voortreffelijke keepster van Drs. Vijfje kansloos te laten. Ondanks alle energie die Drs. Vijfje in deze wedstrijd heeft gestopt en de vele kansen is het een efficiënt KTP dat na de eerste helft gewoon met 2 - 0 voorstaat.

KTP blijft overeind in de tweede helft In de tweede helft verandert het wedstrijdbeeld niet echt, Drs.Vijfje geeft zichtbaar alles maar weet niet te scoren. Voetballend wordt het in de tweede helft niet fraaier en de duels worden zeker grimmiger zonder echt gemeen te worden. Regelmatig worden speelsters van beide kanten in felle duels naar de vloer gewerkt. Het fysieke voetbal dat nu wordt gespeeld is meer in het voordeel van KTP Nieuw Roden dat fysiek niet alleen groter is, maar ook sterker. KTP blijft dan ook gewoon overeind in de tweede helft en brengt de overwinning verdiend over de streep.

Had Drs. Vijfje meer verdiend? Het spelletje van Drs. Vijfje is leuk om te zien, maar als je niet je tanden kunt laten zien en vergeet te scoren dan wordt het altijd lastig. KTP Nieuw Roden hoeft niet een hele wedstrijd goed te spelen om te winnen. Het is gewoon in staat om af en toe de turbo aan te zetten en is dan dodelijk efficiënt. Dit KTP Nieuw Roden gaat zich zeker nog laten zien en gaat nog een aantal teams tot wanhoop brengen. Gewoon goed voetballen is niet genoeg om van KTP Nieuw Roden te winnen, je zult wat meer moeten brengen.