top of page

KTP Nieuw Roden verslaat een spartelend Avanti

Leek - Vrijdagavond 9 november stond in het Sportcentrum van Leek de thuiswedstrijd van KTP Nieuw Roden tegen Avanti ontdekhetwad.nl op het programma. Op papier een eenvoudige wedstrijd voor KTP tegen het team uit Stiens, Stiens heeft alle zeven gespeelde wedstrijden tot nu toe verloren, KTP verkeert met een derde plaats op de ranglijst in de bovenste regionen van de eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen. Avanti lijkt dit seizoen een team in opbouw te zijn, alleen de naam van Kim Poepjes is een bekende. Kim doet denken aan Jessie Prijs van Drachtster Boys, altijd gevaarlijk, slim in de duels en scoort altijd.

KTP neemt het initiatief De dames in het blauw nemen vanaf het begin het initiatief, met name de dynamische aanvoerster Grytsje Van den Berg laat zich zien. Al in de derde minuut betaalt haar dadendrang zich uit als ze over de linker kant flitsend de achterlijn bereikt. De bal wordt voorbij de uitkomende keepster van Avanti Judith Trinidad gespeeld, de goed meegelopen Aline van den Berg kan de bal eenvoudig in het lege doel tikken voor de 1 - 0 voorsprong. Aline die dit seizoen voor het eerst bij KTP Nieuw Roden speelt, heeft duidelijk haar draai gevonden en lijkt iedere wedstrijd weer iets beter te spelen. In de vijfde minuut komt Martine Kooiker rond de middenstip in bal bezit, ze draait naar buiten van haar tegenstander weg en kan zomaar oprukken richting het doel van Avanti. Het lage gerichte schot verdwijnt langs de kansloze Judith voor een regelmatige en geruststellende 2 - 0 voorsprong. Er lijkt geen wolkje aan de lucht.

Avanti komt terug in de wedstrijd KTP lijkt wat gas terug te nemen en laat een dapper strijdend Avanti in de wedstrijd komen. Toch lijkt KTP verdedigend niet echt in de problemen te komen, tot de achtste minuut aanbreekt. In de omschakeling, meestal het sterke punt van KTP, leidt het balverlies. De snel reagerende Cilla Ritsma profiteert van het buitenkansje, van dichtbij laat ze keepster Joukje van der Meer kansloos. Zoals de Duitsers dat zeggen, de anschluss treffer is een feit. Deze treffer geeft Avanti nog meer kracht en het zet dan ook KTP onder druk, het is in de 15de minuut natuurlijk Kim Poepjes die zomaar de 2 - 2 op het scorebord zet. Staat hier vanavond een verrassing te gebeuren?

KTP schroeft het tempo op Wellicht dacht Avanti zo'n dertig seconden dat hier vanavond in Leek iets voor de geel zwarte ploeg te halen viel. De vanavond opvallend goed spelende Femke Mulder scoort na 30 seconden na de gelijkmaker de 3 - 2. In de 17de minuut mag dezelfde Femke een hoekschop nemen, ze speelt de bal terug op Amber Bandringa en loopt zelf door naar centraal voor het doel. Hier krijgt Femke de bal weer terug, gemakkelijk scorend zet ze KTP op een 4 - 2 voorsprong. In de rest van de eerste helft vallen er geen doelpunten meer en mogen de beide ploegen rusten met een 4 - 2 stand op het scorebord.

Tweede helft voor de statistieken In de tweede helft is het duidelijk dat Avanti niet bij machte is om KTP echt in de problemen te brengen. Kim Poepjes blijft gevaarlijk, maar zonder een goede ondersteuning krijgt ze weinig voor elkaar. KTP schroeft de score in de tweede helft in de derde minuut op naar een 5 - 2 stand. De 6 - 2 wordt gescoord door Nancy Loth, nadat Femke vanuit een schijnbare kanlose positie de bal knap voor het doel krijgt. In de laatste minuut wordt de eindscore bepaald door Aline van den Berg. Ze krijgt de bal van achteren aangespeeld met de rug naar het doel van Avanti. Ze draait zich snel om en schiet direct hard de 7 - 2 binnen, een echt klassiek spitsen doelpunt. KTP wint uiteindelijk zoals het van tevoren werd verwacht met ruime cijfers. Avanti is een leuk team, het doet zeker fysiek niet onder in deze wedstrijd voor KTP Nieuw Roden, maar het mist spelers met een zeker raffinement. Als je topspits Kim Poepjes echt goed in de positie kunt aanspelen, dan scoor je veel gemakkelijker. Zo spelend zal het Avanti in de rest van de competitie niet veel beter vergaan dan in de eerste acht wedstrijden. Coach Andy de Jong zal niet helemaal tevreden zijn met het verloop van de wedstrijd deze vanavond, maar het gemak en scorend vermogen waarmee KTP afstand nam van Avanti was indrukwekkend.