top of page

KTP Nieuw Roden komt laat op toeren tegen ZVV Den Haag

Verslag en foto's door Anne Takens Leek - Vanavond in het sportcentrum van Leek staat alweer de tiende speelronde voor KTP Nieuw Roden op het programma. De tegenstander zijn de dames in het geel groen van de zaalvoetbal vereniging Den Haag. Als we naar de stand in de zaal eredivisie voor dames kijken dan lijkt Nieuw Roden met een vierde plaats de grote favoriet tegen een Den Haag dat op de tiende plaats staat. Het is fris in de sporthal, sommigen zeggen dat het koud is, het is duidelijk dat er mensen in het publiek zijn die goed voorbereid zijn met een meegebrachte deken. Stroef begin KTP Nieuw Roden Nadat de bal sponsor Vos Mechanisatie uit Zevenhuizen de bal heeft aangeboden kan de wedstrijd precies om 20:30 beginnen. Beide teams hebben geen trek om direct fel te beginnen, met een wel erg laag tempo wordt de bal rondgespeeld. Den Haag voelt zich hierbij zichtbaar prettig en kan gewoon haar eigen spel spelen, Nieuw Roden speelt erg stroef. Het kan eigenlijk maar moeilijk gevaarlijk worden, Den Haag heeft weinig moeite om weinig verrassende aanvallen onschadelijk te maken. Sterker nog Den Haag is de ploeg die het meest naar voren speelt en dan ook gevaarlijker is met fris aanvalsspel. Toch is het zo als Nieuw Roden de ruimte gebruikt over de zijkanten, dan kan men enige verwarring stichten in de verdediging van Den Haag, maar dat gebeurt maar zelden. Den Haag komt terecht op voorsprong Al in de zesde minuut komt Den Haag op voorsprong. Den Haag komt over de rechterkant in de buurt van de achterlijn, de voorzet wordt gemist door twee verdedigsters van Nieuw Roden. De bij de tweede paal totaal vrijstaande Lisanne Vermeulen kan volledig ongehinderd de 0 - 1 scoren. In deze fase van de wedstrijd kun je niets anders zeggen dan dat de voorsprong gewoon verdiend is. Nieuw Roden kan niet terugkomen KTP krijgt direct al een minuut later een grote kans middels Aline van den Berg die twee keer tegen de keepster van Den Haag aanschiet. In de omschakeling scoort Den Haag bijna de 0 - 2, maar keepster Joukje van der Meer maakt haar doel goed klein. Den Haag blijft sterker in het verdere verloop van de eerste helft. De beste kans is nog voor Nikki Bosman die vanaf rechts uithaalt voor een hard diagonaal schot. De keepster van Den Haag moet het schot laten gaan, maar de bal vliegt voorbij de tweede paal. Daar beide ploegen niet meer scoren in het verdere verloop van de eerste helft en blijft het bij rust de 0 - 1. De ban wordt gebroken In de tweede helft komt er een ander KTP uit de kleedkamer, er wordt met veel meer energie en dynamiek gespeeld. Er ontstaan dan ook een aantal kleine kansjes, maar het net wordt niet gevonden. Dan in de 25ste minuut komt Nancy Loth over rechts snel op, met een kapbeweging naar binnen creëert ze ruimte voor een schot. De keepster van Den Haag is kansloos, de gelijkmaker is een feit. Het verzet van Den Haag is taai, het speelt een fysiek sterk spel, alleen met een hoog tempo kan de verdediging van Den Haag uit elkaar gespeeld worden. Als Amber Bandringa strak centraal wordt aangespeeld met een verdedigster in de rug, draait ze bliksemsnel, haar tegenstandster valt, Amber haalt daarop direct uit voor een hard schot. De keepster van Den Haag is wederom kansloos en kan de bal alleen maar nakijken. De ban lijkt gebroken, KTP staat nu in de 31ste minuut met 2 - 1 voor. Het is net of van het hele team een loden last van de schouders valt. Het spel is nu weer van een herkenbaar sterk niveau. KTP Nieuw Roden komt op toeren Nu vallen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. In de 33ste minuut een demarrage van Grytsje van den Berg over links, de voorzet op Amber is op maat. De uithaal van Amber zet de 3 - 1 op het scorebord. Een minuut later is het weer Grytsje die met een enorme dadendrang weer opstoomt over het middenveld. Op volle snelheid kapt ze bal weg van haar tegenstandster, het vliegende schot doet het net bollen voor een 4 - 1 voorsprong. Twee minuten later een voorzet van Grytsje die door Nancy wordt binnen gewerkt, met een 5 - 1 stand is de wedstrijd duidelijk gewonnen. Den Haag geeft echter niet op, in de laatste fase speelt het met een meespelende keepster. Den Haag weet ondanks de druk die het op KTP zet niet te scoren, KTP mist een paar keer het lege doel. De teller blijft dan ook op een respectabele 5 - 1 eindstand staan. KTP kwam in deze wedstrijd laat op toeren en liet Den Haag lang geloven dat het met een goed resultaat weer naar huis kon keren. KTP doet hiermee goede zaken in de competitie en handhaaft zich voor een play-off positie bij de top vier.