top of page

KTP vr2 imponeert in halve finale

Nieuw Roden Vr2 imponeert in halve finale landelijke KNVB beker tegen eredivisionist OS Lusitanos Verslag en foto’s Anne Takens. Leek - Na een indrukwekkend voorprogramma, waarin de wedstrijden KTP Nieuw Roden - Hovocubo en Leekster Eagles-HZV/Het Vennewater werden gespeeld, was het tijd voor de wedstrijd van de avond tussen Nieuw Roden Vr2 en de eredivisonist OS Lusitanos (Amsterdam) waar al het publiek toch voor gekomen was. Terwijl zijn dames met de warming up bezig zijn vertelt de coach Sander Drent, dat hij met vertrouwen de wedstrijd tegemoet ziet. De dames hebben er zin in en zijn klaar om de wereld te verrassen. Daar waar de speelsters van Nieuw Roden vrolijk en ontspannen met de voorbereiding bezig zijn, heerst er bij de in het zwart een totaal andere sfeer. De spelers en staf van OS Lustinos zien er gespannen uit, het is duidelijk dat de druk met name bij het team uit Amsterdam ligt. Nieuw Roden heeft niets te verliezen, OS Lusitanos alles. Als de wedstrijd begint, zette OS Lusitanos uit alle macht druk naar voren om zo snel mogelijk in de wedstrijd op voorsprong te komen. Nieuw Roden geeft geen krimp, sterker nog een aantal speelsters van Nieuw Roden zijn technisch zo begaafd, dat het regelmatig de speelsters van OS Lusitanos het bos in stuurt. Je ziet de speelsters van OS Lusitanos schrikken, alleen met fysiek stevig spel weet het een antwoord te vinden op de vele dribbels en combinaties van de Nieuw Roden talenten. In het eredivisie zaalvoetbal wordt veel meer toegestaan, dan de hoofdklasse waarin Nieuw Roden voetbalt. Slidings en schouderduwen bijvoorbeeld, worden hier gewoon toegestaan. Na de eerste fase van de wedstrijd groeide Nieuw Roden in de wedstrijd, sterker nog de beste met de meeste kansen waren voor Nieuw Roden. Het eerste schot was van Sharon van der Ploeg, vanaf rechts schiet de blondine de bal net voorbij de kruising. Maaike Stam was de volgende die door het midden de bal rakelings over de lat schoot. Nikki Bosman schoot van links in het zijnet, ineens werd het doel van Lusitanos van alle kanten bestookt. De keepster van Lusitanos draaide overuren, terwijl onze keepster Anique Hoogeveen het relatief rustig had. De keepster van Lusitanos redde knap in een een aantal 1 op 1 situaties. Lusitanos wist met het nodige geluk de rust te halen met een 0 - 0 stand. In de tweede helft leek Nieuw Roden nu vol voor de overwinning te gaan, het had duidelijk in de eerste helft bloed geroken, met veel energie werd de druk op Lusitanos opgevoerd. Een foutje in de verdediging van Nieuw Roden werd na 3 minuten in de tweede helft genadeloos afgestraft door de nummer drie van Lusitanos, ze liet van dichtbij Anique kansloos. Nieuw Roden leek aangeslagen, nog geen 30 seconden na het doelpunt raakt een spits van Lusitanos de paal. En in dezelfde minuut moet de geweldig keepende Anique 1 op 1 redding brengen. Op het moment dat Nieuw Roden terug in de wedstrijd lijkt te komen krijgt het zomaar een vrije trap tegen, de "overtreding" waar de leiding voor floot verrast iedereen. Het duwtje van een verdedigster van Nieuw Roden, werd voor de speelsters van Lusitanos de hele wedstrijd al toegestaan en meer dan dat. Het had veel weg van selectief fluiten. De vrije bal werd snoeihard binnengeschoten en Nieuw Roden stond in de 5de minuut met 0-2 achter. Ten aanzien van het selectieve fluiten, daar moest de verslaggever op terugkomen, ook de speelsters van Lusitanos moesten nu verbaasd constateren dat ook nu gefloten werd voor hun fysieke spel. Stel je voor dat de scheidsrechters dat in de eerste helft hadden gedaan! Nieuw Roden werd nu dan ook weer de bovenliggende partij. Met nog 9 minuten te spelen bracht Larissa Nijland met een strakke bal Kimberly van Rooijen bij de tweede paal in stelling. Koel scoorde de goaltjesdief Kimberly de meer dan terechte aansluitingstreffer, het publiek werd gek. Lusitanos leek te pakken, Nieuw Roden gaf alles en nam alle risico's. Lusitanos profiteerde van de ruimte achter de verdediging met een snelle uitval scoorde het de 1 - 3. Nieuw Roden gaf niet op en ging spelen met een meespelende keepster, toen Lusitanos de bal onderschepte en scoorde in een leeg doel en was de wedstrijd met de 1 - 4 beslist. Er zijn mensen die zeggen dat het sprookje van Nieuw Roden Vr2 ten einde is gekomen met het verlies in deze bekerfinale. Ik denk dat het sprookje nog lang niet ten einde is, het is nog maar net begonnen, het sprookje eindigt pas het volgende seizoen met de bekerfinale wedstrijd KTP Nieuw Roden - Nieuw Roden Vr2. En daarna leefden de speelsters van Nieuw Roden Vr2 nog lang en gelukkig. Speelsters Nieuw Roden: Larissa Nijland, Amber van der Donk, Kimberly van Rooijen, Nikki Bosman, Nadia Oukake, Maaike Stam, Nathalie Kothai, Anique Hoogeveen, Sharon van der Ploeg. Coaches: Sander Drent, Andy de Jong 


22 views

Recent Posts

See All
bottom of page