top of page

Nieuw-Roden heeft ‘makkie’ en herovert koppositie

2 maart 2019, 01:35 LEEK – KTP Nieuw-Roden had vrijdagavond geen kind aan Hovocubo. De inhaalwedstrijd in Sportcentrum Leek resulteerde in een 8-0 zege. Halverwege stond het al 5-0. door Wessel Aslander Door de overwinning nam de blauwe formatie de koppositie in de zaaleredivisie weer over van Os Lusitanos, dat toevallig eveneens in Leek duelleerde. De halve finale in de strijd om de KNVB-beker tegen Nieuw-Roden 2 eindigde in een 1-4 zege. Op 22 maart komen de Amsterdamse vrouwen wederom naar Leek, waar dan de kraker tegen de KTP-hoofdmacht volgt. Nieuw-Roden-Hovocubo ging een maand geleden als gevolg van de gladheid niet door. De geplaagde ploeg uit Hoorn had niets in te brengen. Binnen tien minuten leidde de thuisclub met 4-0 en na bijna een kwartier maakte Martine Kooiker er 5-0 van. Daarna namen de Noord-Drentse gastvrouwen merkbaar gas terug en verdween de scherpte. Halverwege het tweede bedrijf liet Mariël Miedema zich met twee treffers gelden en international Amber Bandringa bepaalde de eindstand op 8-0. Nancy Loth: ,,We doen het als team’’ De andere Oranje-speelster in Drentse dienst, Nancy Loth, kwam niet tot scoren. De 26-jarige docente lichamelijke opvoeding uit Heerenveen heeft het bij de club prima naar de zin. ,,We doen het als team’’, benadrukt de kleine Friezin, die eerder in Spanje op het veld actief was. Bij Nieuw-Roden combineert ze veld en zaal, waarbij futsal inmiddels haar voorkeur geniet. In kort tijdsbestek heeft de bedrijvige speelster zich in de kijker van bondscoach Marius Privee gespeeld. Van de doelstelling maakt Loth geen geheim: de landstitel. Dat zou een unicum in de Noordenvelder historie betekenen. Vrijdag 8 maart speelt de club wederom thuis en wel tegen nummer zes Futsal Apeldoorn. Eenmalig wijkt Nieuw-Roden uit naar sporthal De Hullen in Roden. Scoreverloop KTP Nieuw-Roden – Hovocubo: 4. 1-0 Martine Kooiker, 6. 2-0 Mariël Miedema, 8. 3-0 Aline van den Berg, 9. 4-0 Amber Bandringa, 14. 5-0 Kooiker, rust, 30. en 32. 6-0 en 7-0 Miedema, 38. 8-0 Bandringa. Stand aan kop eredivisie zaal: KTP Nieuw-Roden 16-37, Os Lusitanos 16-35, Team Alkmaar/Sportstars 16-30, TPP Rotterdam 16-29. Competitie over 22 duels, nummers één t/m vier naar de play-offs. 


11 views

Recent Posts

See All
bottom of page