KTP Nieuw Roden heeft geen kind aan Hovocubo en herovert de koppositie in de eredivisie

Leek - KTP Nieuw Roden mocht deze vrijdagavond aantreden in een inhaalwedstrijd tegen Hovocubo uit Hoorn. Deze wedstrijd was ongewoon vroeg vanwege de halve finale wedstrijd tussen Nieuw Roden Vr2 - OS Lusitanos die later op de avond gespeeld zou worden. De wedstrijd was eerder jaar afgelast wegens extreme gladheid op de weg. Een week na de overwinning op Reiger Boys waarin weer wat zelfvertrouwen werd gekweekt baalde trainer/coach Rudy Monden van Hovocubo vooral van het tijdstip waarop er gespeeld werd. "Als je op vrijdagavond om 19.30 uur moet spelen in wat voor ons zo'n beetje de verste uitwedstrijd is dan weet je dat het voor iedereen weer rennen, vliegen en snel een broodje naar binnen werken wordt. Toen wij in de sporthal aankwamen was KTP Nieuw Roden al lang en breed met de warming-up bezig. Wij konden maximaal acht minuten opwarmen en dan weet je dat je nooit een goede focus hebt op de wedstrijd." Koppositie eredivisie Voor KTP Nieuw Roden zou het na een overwinning niet alleen de drie punten in huis houden; die goud waard zijn voor een play-off positie, maar als bonus het zou ook weer de koppositie in de eredivisie veroveren. Het team van de afscheid nemende coach Andy de Jong, is vooral gericht op het landskampioenschap. Het zou het mooiste afscheidscadeau zijn voor de succescoach aan het einde van het seizoen wat het team hem zou kunnen geven. Publiek komt in de eerste tien minuten ogen tekort KTP Nieuw Roden komt flitsend uit de startblokken, fanatiek legt het een moordend tempo neer in de sporthal van Leek. Hovocubo weet niet wat het overkomt, als na tien minuten de kruitdampen enigszins optrekken staat Hovocubo met 4 - 0 achter. Martine Kooiker neemt de 1 -0 voor haar rekening, Mariël Miedema de 2 - 0, Aline van den Berg met een hard schot van een meter of tien de 3 - 0. De 4 - 0 werd gescoord door Amber Bandringa, de keepster van Hovocubo leek de bal rustig te kunnen tegenhouden, met het puntje van haar teen verlengde Amber de bal in het doel. Nieuw Roden neemt enigszins gas terug Het publiek begint na de snelle 4 - 0 voorsprong "Tien!, Tien!, Tien!" te roepen, de speelsters van KTP lijken toch wat gas terug te nemen. Toch raken Aline van den Berg en Grytsje van den Berg het latwerk. In de 13de minuut een geweldige aanval, in een soort ijshockey treintje rolt een aanval af op het doel van Hovocubo. Amber rukt op en schiet op het doel, het schot wordt afgeweerd Grytsje is de volgende van het treintje en schiet, weer wordt het schot afgeweerd, dan is het het de beurt aan Mariël die net naast schiet. Het publiek geniet duidelijk hoorbaar, veel beter kan het zaalvoetbal haast niet worden gespeeld. Een minuut later is het Nancy Loth die door de verdediging van Hovocubo snijdt als een warm mes door de boter. Bij de tweede paal vindt zij Martine, die voordat de keepster kan omkijken al de bal tegen het net heeft gewerkt voor de 5 - 0. Naar de rust toe blijft Hovocubo vrij van verdere schade, maar de wedstrijd is natuurlijk allang gespeeld. Hovocubo zou in de tweede helft in het beste geval alleen de eer kunnen redden, de vraag is of KTP dat zal toestaan. Het lijkt vandaag geen cadeautjes te geven. Wij zijn KTP Nieuw Roden De spelers en staf van OS Lusitanos komen binnen in de sporthal en zijn onder de indruk van de stand op het scorebord. Als dan ook de tweede helft begint, gaat de wedstrijd gewoon verder in het hetzelfde beeld van de eerste helft. KTP bepaalt het tempo van de wedstrijd, al in de eerste minuut wordt Aline 1 op 1 met keepster van Hovocubo ternauwernood van een doelpunt afgehouden. Hovocubo speelt nu beter dan in de eerste helft en het krijgt dan ook een aantal kleine kansjes. Maar in de 10 de minuut van de tweede helft krijgt KTP een vrije trap, Mariël neemt de bal zoals we haar kennen, zo verschrikkelijk hard vliegt de bal sneller dan het geluid voorbij de keepster van Hovocubo in het net voor de 6 - 0. Nog geen twee minuten later wordt Nancy onderuitgegleden in kansrijke positie. Het publiek vraagt om een rode kaart, de scheidsrechter wil niet verder gaan dan een gele kaart. Wederom zet Mariël zich achter de bal, Hovocubo denkt dat een twee vrouwen muurtje genoeg is. Mariël had haar vizier bij het vorige doelpunt al op scherp staan, bij deze vrije trap hoeft ze niets meer bij te stellen. De 7 - 0 is het resultaat van dit vertoon van trapkracht gekoppeld aan een dodelijke precisie. In de laatste minuten brengt Femke Mulder Amber in stelling voor de 8 - 0. Het team lijkt met deze overwinning een boodschap naar de rest van Nederland te willen sturen: "Wij zijn KTP Nieuw Roden, wij zijn weer koploper, wij spelen voor het landskampioenschap van Nederland!" De trainer/coach Rudy Monden van Hovocubo keek terug op de wedstrijd: "We stonden na tien minuten al met 4-0 achter. Dan weet je dat je een verloren wedstrijd speelt, zeker tegen een goede ploeg als Nieuw Roden. In de rust hebben we nog wel de koppen bij elkaar gestoken en daarna ging het dan ook iets beter met wat kansen, maar we konden het net niet vinden, en zijn afgedroogd door een potentiële titelkandidaat. Niets aan te doen, en we kijken weer vooruit naar volgende week als we thuis spelen tegen TPP en er opnieuw voor moeten gaan." Speelsters KTP Nieuw Roden: Mariël Miedema, Joukje van der Meer, Grytsje van den Berg, Aline van den Berg, Amber Bandringa, Femke Mulder, Nancy Loth, Martine Kooiker. Staf: Andy de Jong, Wiebe Kooiker, Arie Schnater