KTP Nieuw Roden wint in sporthal De Hullen in Roden van Futsal Apeldoorn en blijft koploper

Verslag en foto's Anne Takens Roden - Op deze vrijdag 8 maart 2019 was het tijd voor een echte primeur, KTP Nieuw Roden speelde zijn allereerste thuiswedstrijd in de eredivisie in sporthal De Hullen in Roden. Velen hadden zich sterk gemaakt om dit voor elkaar te krijgen, de politiek, de sponsors en natuurlijk de voetbalclub Nieuw Roden hadden daarvoor gezamenlijk de krachten gebundeld. Een club die nationaal al enkele jaren met de absolute top meedoet in de eredivisie en inmiddels ook de nodige prijzen heeft gewonnen hoort natuurlijk in de gemeente Noordenveld te spelen. Succes KTP Nieuw Roden Academie Voorafgaand aan de wedstrijd trainen bij thuiswedstrijden de talenten van de KTP zaalvoetbal academie. Het succes van de academie heeft de vereniging verrast, de deelname is zo groot dat de groep in tweeën is verdeeld. Het is duidelijk dat de speelsters van KTP Nieuw Roden een magneet zijn voor de jonge meisjes, ze zien dat als je goed speelt bij KTP Nieuw Roden, je zomaar geselecteerd kunt worden voor het Nederlands team door bondscoach Marius Privee. Welk meisje droomt er niet van om ooit in het Nederlands team te spelen? De meisjes van de academie worden getraind door speelsters van KTP Nieuw Roden en spelen wedstrijden zowel in Nederland als in Duitsland. Bij het onderlinge toernooi voor aanvang van de wedstrijd KTP Nieuw Roden - Futsal Apeldoorn zien we de jonge talenten in actie. Het plezier straalt er van af, de techniek en balvaardigheid van sommige speelsters zijn van een indrukwekkend niveau. De kleinsten doen zeker niet onder voor de meisjes die wat groter van stuk zijn. Ze zullen niet allemaal hun droom waarmaken, maar als je ooit in het Nederlands team zou willen spelen dan begint het hier bij de KTP Nieuw Roden voetbal academie. Getraind worden door onder andere speelsters die die droom hebben waargemaakt. De voorbeschouwing De tegenstanders die in het zwart spelen komen uit Apeldoorn, een ambitieuze club die in de top wil spelen van de eredivisie. In het begin van de competitie hebben ze zelfs een aantal weken de eerste plaats in bezit gehad. Daarna zijn ze wat teruggezakt en moeten ze hun best doen om aan het einde van competitie nog een aanspraak te kunnen hebben op een play-off positie. KTP Nieuw Roden is de laatste weken in topvorm en verdedigt iedere week met verve de koppositie. KTP begint de wedstrijd sterk In een goedgevulde sporthal begint de wedstrijd om 20:30 onder leiding van de scheidsrechters: de heren Pals en van der Spoel en mevrouw Smid-Koerntjes. Vanaf het begin is het KTP Nieuw Roden die de wedstrijd in handen neemt, Apeldoorn speelt scherp en loert op snelle uitvallen. Al in de tweede minuut test Amber Bandringa de keepster van Apeldoorn, een minuut later doet Grytsje van den Berg die over rechts opkomt hetzelfde. De keepster van Apeldoorn, Jantien van der Zijden-Wanrooij die ook reserve keepster is van het Nederlands team, geeft geen krimp en keept deze avond een voortreffelijke partij. De thuisploeg opent de score Na ongeveer 5 minuten in de eerste helft waarin de verdediging van Apeldoorn weliswaar onder druk staat, bijt het in de duels fel van zich af en als het nodig is wordt zonder pardon aan de noodrem getrokken. Heel gevarieerd worden de aanvalsgolven van KTP richting het doel van Apeldoorn opgezet, waarbij het met name over de zijkanten gaat. Zo ook als Aline van den Berg over rechts de ruimte krijgt om op te komen, met een verdekt, maar o zo hard schot wordt de keepster van Apeldoorn verschalkt. Het publiek ontploft, de vreugde is groot en Aline is het feestvarken met een werkelijk fraai doelpunt. Apeldoorn wil graag zo snel mogelijk weer in de wedstrijd komen en schroeft het tempo op, het dringt KTP zeker drie minuten terug op de eigen helft. Dan neemt KTP weer de regie in de wedstrijd over om die ook in de rest van de wedstrijd niet meer weg te geven. De score wordt uitgebouwd In de negende minuut is het de wervelwind van deze avond, Nancy Loth, die dicht bij een doelpunt is als de paal wordt geraakt. De kansjes van KTP stapelen zich op totdat Nancy over links, Amber Bandringa centraal voor het doel in stelling brengt. Met een vloeiende beweging wordt de 2 - 0 uiterst koel afgerond door de speelster van het Nederlands team. Nog in dezelfde minuut passeert Grytsje de keepster, maar komt niet goed uit en moet op snelheid het doel passeren. De hoek is te moeilijk voor haar om nog te kunnen schieten, haar teruggelegde bal levert niets op. KTP speelt in de laatste minuten van de eerste helft rustig de bal achterin rond. Apeldoorn onderschept echter de bal en neemt direct het doel van KTP onder vuur, Joukje van der Meer reageert met een reflex en redt perfect en voorkomt daarmee de aansluitingstreffer van Apeldoorn zo vlak voor rust. Apeldoorn komt niet terug in de wedstrijd In de tweede helft verzwakt KTP niet, Apeldoorn blijft hard werken, maar het spelbeeld blijft erg eenzijdig. Met name Nancy laat zich zien met aanvullende impulsen, zij is dan ook degene die Amber nog twee keer in een scorende positie brengt. De wedstrijd lijkt daarmee met een regelmaat van de klok na een 2 - 0 voorsprong met rust te eindigen met een 4 - 0 eindstand. In de laatste minuut scoort de nummer 4 van Apeldoorn echter de eretreffer, die echt uit de lucht komt vallen, waarmee de eindstand op 4 - 1 wordt bepaald. Daarmee behoudt KTP nieuw Roden de koppositie en Apeldoorn zakt naar de zesde plek, waardoor voor de dames in het zwart de play-off positie wat uit het zicht raakt. Blijft KTP Nieuw Roden in Roden spelen? Gezegd werd deze avond dat de wedstrijd wordt geëvalueerd om te bepalen of er een toekomst is voor de sporthal De Hullen om als thuisbasis te dienen voor de eredivisieclub. Kijkend naar de faciliteiten, de sfeer en beleving van de spelers en supporters zou het zomaar kunnen dat er in de gemeente Noordenveld een vrouwen zaalvoetbalteam speelt dat op allerhoogste niveau meedoet. Een team dat de ambitie heeft om kampioen van Nederland te worden, stel je voor dat er dan Europees voetbal wordt gespeeld in Roden.