top of page

KTP Nieuw Roden wint van Alkmaar Sportstars met duidelijke cijfers

Verslag en foto's Anne Takens Leek - Op deze laatste vrijdagavond van de maand maart is het druk in de sporthal van Leek. Voordat de wedstrijd KTP Nieuw Roden - Alkmaar begint speelden de meisjes van voetbalacademie van Nieuw Roden een onderling toernooi met maar liefst 6 teams. Het niveau lijkt iedere keer te stijgen, de speelsters leren elkaar steeds beter kennen, waarbij sommige speelsters verbazen met een verbluffende techniek. Het is duidelijk dat Nieuw Roden met de voetbalacademie een gouden greep heeft gedaan, wie de jeugd heeft heeft de toekomst. Play-off nog binnen bereik van Alkmaar Sportstars De wedstrijd van KTP Nieuw Roden was ook deze avond natuurlijk weer het hoofdprogramma, waarbij de jonge talenten de kunst kunnen afkijken van de koploper in de de eredivisie. De tegenstander van vanavond komt uit Alkmaar, de club Alkmaar Sportstars doet nog mee in de race voor de play-offs voor het landskampioenschap. Het team van coach Gerard Timmers zal daarom vanavond extra gemotiveerd partij geven aan de dames in het blauw, die de vorige week als eerste ploeg de play-offs veilig stelden. Ook op de tribune teammanager van Drachtster Boys de altijd vriendelijke en vrolijke Conny Oosting. Na het terugtrekken van Hovocubo in de eredivisie, heeft Drachtster Boys een vrije avond. Drachtster Boys komt, zoals Conny dat uitdrukt, als een diesel op gang en lijkt op weg met een ijzersterke eindsprint op weg naar de play-offs. Het staat nu vijfde met 1 punt achter Drs. Vijfje, alles lijkt nog mogelijk. Geen spektakelstuk Als de wedstrijd begint, kijken beide partijen rustig de kat uit de boom. Er lijkt geen noodzaak te zijn om direct vol gas te geven, Alkmaar speelt vanuit een versterkte verdediging onder leiding van international Aaike Verschoor. De eerste echte kans in de wedstrijd is voor Alkmaar, als de Marintha Louwe vrij in de derde minuut voor het doel van Joukje van der Meer kan uithalen. De bal gaat rakelings links van het doel naast. Het duurt tot de vijfde minuut tot dat KTP zijn eerste echte kans krijgt. Wie anders dan Amber Bandringa komt oog in oog met keepster Roxy Klaver, het eerste schot wordt geblokt door Roxy de herkansing van Amber verdwijnt klemvast in de handen van de sterk keepende doelvrouw van Alkmaar. Het is stil in de sporthal van Leek, de wedstrijd kabbelt rustig door. Op het volgende kansje van Alkmaar in de 9de minuut brengt Joukje met de voeten effectief redding. Dan in de 14de minuut, schrikt iedereen wakker, Grytsje van den Berg demareert over rechts naar voren. Net wanneer ze naar binnen steekt stapt een tegenstandster op haar enkel, die dubbel lijkt te klappen. Dat het pijn doet is gelijk duidelijk, Grytsje gebruikt een aantal kracht termen die de verslaggever niet zal herhalen. Geblesseerd moet ze het veld verlaten, gelukkig lijkt het later mee te vallen als ze later toch weer volwaardig kan meevoetballen. De veruit beste speelster van de eredivisie zou zeker gemist worden in deze wedstrijd. Vlam in de pan De mensen die dachten van we gaan wat eerder naar de kantine voor een versnapering, want er gebeurt toch niets. Die mensen moeten zicht vertwijfeld afgevraagd waar die orkaan van geluid vandaan kwam. In de 15de minuut sloeg zomaar de vlam in de pan, Amber krijgt op 10 meter van het doel net iets teveel vrijheid om uit te halen, het schot is niet alleen hard maar dodelijk zuiver. De bal vliegt rechtsboven in de kruising voorbij de kansloze Roxy Klaver. Het brandalarm gaat nog als nu Mariël Miedema op rechts ontsnapt, de voorzet op Aline van den Berg past precies. De 2 - 0 staat op het scorebord als Aline van dichtbij de keepster van Alkmaar kansloos laat. Een KTP dat in de laatste minuten van de eerste helft even het tempo tot het hoogste niveau opschroefde lijkt de wedstrijd te hebben beslist, of zou Alkmaar in de tweede helft nog onvermoede krachten weten te mobiliseren? Alkmaar mag even hopen De coach van vanavond Wiebe Kooiker, die de afwezige Andy de Jong vervangt, zal KTP voor de tweede helft vast hebben meegegeven. Wat er ook gebeurt, geef Alkmaar geen kans om terug te komen in de wedstrijd. Geef ze geen hoop. Toch loopt het anders, Alkmaar zet KTP onder druk en krijgt twee corners op rij, bij de tweede wordt spits Inge Woldhuis in stelling gebracht. De bal wordt onder Joukje doorgeschoten voor de aansluitingstreffer, uit het niets staat het zomaar 2 - 1. De wedstrijd lijkt weer open, en Alkmaar mag zomaar hopen op een beter resultaat. KTP Nieuw Roden neemt afstand Bij KTP is het duidelijk dat het toch iets meer energie in de wedstrijd moet steken om de overwinning zeker te stellen. De harde schoten van Femke Mulder en Nancy Loth waar de keepster Roxy nog een antwoord op heeft, zijn te beschouwen als waarschuwingsschoten. De 3 - 1 lijkt te vallen als Nancy met een slepende beweging de bal om de keepster van Alkmaar meeneemt. De hoek is echter te scherp als Nancy op het doel schiet. De 3 - 1 valt dan toch een minuut later als Aline van den Berg over rechts opkomt en Amber centraal aanspeelt, de bal wordt laag gericht binnengeschoten. Nu is het Amber die over rechts doorkomt, haar voorzet op Martine Kooiker wordt in één keer binnen geveegd voor de 4 - 1. Femke neemt de 5 - 1 voor haar rekening als in een chaos voor het doel van Alkmaar de bal voor de voeten van Femke valt. In de laatste minuut nog een corner voor KTP die door Nancy wordt genomen, via de hak van Aaike Verschoor verdwijnt de bal bij de tweede paal in het doel. De eindstand van 6 - 1 staat nu op het scorebord. KTP Nieuw Roden blijft hiermee met 6 punten voorsprong op de Rotterdamse club TPP soeverein koploper in de eredivisie, Alkmaar Sportstars ziet de play-off positie een beetje aan de horizon verdwijnen. Selectie KTP Nieuw Roden: Joukje van der Meer, Anique Hoogeveen, Nancy Loth, Aline van den Berg, Martine Kooiker, Mariël Miedema, Amber Bandringa, Grytsje van den Berg, Nikki Bosman, Femke Mulder. Selectie: Alkmaar Sportstars: Roxy Klaver, Inge Woldhuis, Amy Visser, Marintha Louwe, Milicia Keijzer, Lotte Donath, Lotte Hopman, Isa Gomez, Aaike Verschoor. 


22 views

Recent Posts

See All
bottom of page