KTP Nieuw Roden MO15 plaatst zich voor de finaleronde

van het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer te Scheveningen. April 22, 2019 In een zonnig en warm Zwolle hebben de meiden van KTP Nieuw Roden MO15 zich gisteren op overtuigende wijze geplaatst voor de finaleronde van het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer, welke op 20 juli 2019 in Scheveningen wordt gehouden, KTP Nieuw Roden was ingedeeld in een poule met Heerde MO15-1, Heerde MO15-2 en Aanlanden United. In de eerste wedstrijd tegen Aanlanden United was de aftrap nauwelijks geweest of KTP Nieuw Roden keek al in de 1e minuut tegen een achterstand aan van 0-1. Een minuut later werd deze stand echter al weer rechtgetrokken door een doelpunt van Myrthe. Na een gelijk opgaande strijd kwam KTP Nieuw Roden in de 10e minuut op een verdiende voorsprong van 2-1 door een doelpunt van Charissa. KTP Nieuw Roden ging door en dat leverde in de 12e minuut weer een doelpunt op en wel door Tessa die de stand daarmee op 3-1 bracht. Het werd nog even spannend doordat Aanlanden in de 14e minuut ook nog tot scoren kwam en de stand daarmee op 3-2 bracht. Het bleef daar echter bij en de eerste overwinning was binnen. De tweede wedstrijd tegen Heerde MO15-2 werd op overtuigende wijze door onze meiden met 5-0 gewonnen. De wedstrijd was amper begonnen of het stond al in de 1e minuut 1-0 door een doelpunt van Charissa. De score werd nadien in rap tempo opgevoerd door doelpunten van Celena 6e minuut, Myrthe 8e minuut, Tessa 10e minuut en als laatste in de 12e minuut door Isa. De laatste wedstrijd in de poule was tegen Heerde MO15-1, die verrassend hun wedstrijd tegen Aanlanden had verloren, waardoor een gelijkspel voldoende zou zijn om toernooiwinnaar te worden. Onze meiden gingen natuurlijk voor de winst wat ook na een spannende wedstrijd is gelukt. In de 8e minuut was het Celena die de score opende, 1-0 en in de 12e minuut was het Demi die aan alle onzekerheid een einde maakte en de stand op 2-0 bracht, wat tevens de einduitslag zou zijn. Als toernooiwinnaar plaatste KTP Nieuw Roden zich daarmee voor de finaleronde in Scheveningen. Een felicitatie waard aan het team en coach Arjen Jaarsma. Met dank aan; Verslag;R.M.Vonk Foto’s; Ernie v Beek www.ernievanbeek.nl