KTP Nieuw Roden MO15 pakt de titel Open Noord Nederlands Kampioenschap Beach Soccer Blauwestad

2019.06.23 Evenals het vorig jaar wisten de meiden van KTP Nieuw Roden MO15 beslag te leggen op de titel Noord Nederlands Kampioen bij het Open Noord Nederlands Kampioenschap Beach Soccer Blauwestad. In de eerste wedstrijd tegen WVV-1 was het nog even wennen maar er werd uiteindelijk door doelpunten van Myrthe, Jildou en Celena met 3-0 gewonnen. Bij de tweede wedstrijd tegen MOVV-1 stonden onze meiden al na 20 seconden met 0-1 achter. De bal werd door een speelster van MOVV direct vanaf de aftrap in het doel geschoten. In de 5e minuut was het echter al 1-1 door een doelpunt van Chaima. Vanaf de 7e minuut was het de Jildou show. Zij scoorde binnen 4 minuten maar liefst vier goals en bracht daarmee de stand op 5-1. Het laatste woord was aan Myrthe die de eindstand op 6-1 bracht. De derde wedstrijd was tegen WVV-2 welke simpel met 4-0 werd gewonnen door doelpunten van Chaima (2) en Myrthe (2). Onze laatste tegenstander met 7 punten uit drie wedstrijden was MOVV-2. Aangezien KTP Nieuw Roden MO15 tot nu toe alle wedstrijden had gewonnen zou een eventueel gelijkspel al voldoende zijn voor de titel. Het werd geen gemakkelijke wedstrijd voor onze meiden. MOVV-2 bleek een taaie ploeg en KTP MO15 wist de kansjes niet te benutten. Drie minuten voor tijd sloeg de schrik om het hart bij de speelsters en supporters van KTP Nieuw Roden. Een foutje van keepster Lois en het stond plotseling 0-1. Vlak voor tijd in de 11e minuut kwam KTP Nieuw Roden tot opluchting van iedereen op 1-1 door een doelpunt van Myrthe. Dat het vijf seconden voor tijd ook nog 2-1 zou worden door Myrthe was de slagroom op de taart. Met vier overwinningen en een doelsaldo van +15 prolongeerde MO15 daarmee de titel.

Een felicitatie aan alle speelsters en begeleiding is dan ook zeker op zijn plaats. R.M.Vonk