KTP wint van ZVG Cagemax 3-1

Roden - Eindelijk is de Landelijke bekerstrijd losgebarsten. In de poule fase met een uit en thuis wedstrijd moet KTP het opnemen tegen Team Alkmaar en ZVG/Cagemax. ZVG is nieuwkomer in de eredivisie en komt uit Gorinchem. Vanavond is ZVG onze gast. Verdienstelijk heeft ZVG vorige week gespeeld tegen Drs. Vijfje ondanks nipt verlies. KTP start het seizoen zonder meerdere sterkhouders. Grytsje van den Berg en Joukje van der Meer zijn gestopt i.v.m. hun zwangerschap en Amber Bandringa zit met een knieblessure langs de kant. Nancy Loth is prof geworden geworden en speelt momenteel in de serie A in Italië. KTP levert hierdoor behoorlijk in, maar vorige week heeft KTP toch weer laten zien toch een topploeg te zijn. Amber vd Donk en Larissa Nijland zijn toegevoegd aan de selectie. Jildau Huitema maakt inmiddels na een lange blessure ook weer haar minuten. Anique Hoogenveen is gepromoveerd van 2é naar 1é keeper en liet zien haar mannetje te staan. Het werd een zware wedstrijd voor Nieuw-Roden, want het ZVG uit Gorinchem bleek een echte counterploeg te zijn. Ze lieten Nieuw-Roden het spel maken en wachtten op een foutje om gelijk toe te slaan. Dit lukte al naar zo'n 9 minuten in de eerste helft na een foutieve pass van Nieuw-Roden. Esther Lokerveld wist voor ZVG de 0-1 binnen te schieten. Nieuw-Roden bleef wel meer aan de bal, maar in de omschakeling was ZVG levensgevaarlijk. Wonder boven wonder werd er niet meer gescoord in de 1e helft door de gasten. Marielle Miedema had nog de grootste kans in de eerste helft voor Nieuw-Roden, maar ze raakte de paal. In de tweede helft was het weer hetzelfde beeld. Nieuw-Roden in de aanval en proberen hoog druk te zetten en bij een foutje wilde ZVG weer toeslaan. Toch waren de kansen niet meer zo groot als in de 1e helft. 7 minuten voor tijd werd er powerplay gespeeld. Bij een aanval van Nieuw-Roden ging keepster Anique Hoogenveen uit het veld en speelde Larissa Nijland als vliegende keep. ZVG kwam nog meer onder druk te staan en begon te wankelen. Uiteindelijk was het hakkenbijtertje Aline vd Berg die de verdiende gelijkmaker binnenschoot. Daarna was KTP los, want even later schoot Amber van der Donk de 2-1 binnen. Vlak voor tijd lag ZVG eindelijk op de rug toen Nikki Bosman de verlossende 3-1 binnen tikte. Een zwaarbevochten overwinning in de beker voor Nieuw-Roden. Een wedstrijd waar weer veel uit te leren valt en zeker nog in de omschakeling. Nieuw-Roden treft ZVG dit seizoen nog minstens drie keer. Uit voor de beker doordat de poules bestaan uit drie teams en twee keer in competitieverband. Volgende week vrijdag 27 september wacht de eerste wedstrijd in de competitie voor KTP Nieuw-Roden. In Sportcentrum de Hullen wordt dan gespeeld tegen EXS Zwolle/Schuurman om 20.30 uur. Onze burgervader Klaas Smid zal dan de aftrap nemen, om te vieren dat de eerste eredivisiewedstrijd van Nieuw-Roden wordt gespeeld in de nieuwe thuishaven Sportcentrum de Hullen. Komt allen!