Helpman Vr2 -vs- Nieuw Roden Combi 1-4

Een wedstrijd met hoop stress vooraf. Afzegging van bepalende speelsters op het laatste moment zou het deze wedstrijd niet makkelijker maken. Daardoor werden we gedwongen om te schuiven in de posities. Een aanpassing over de as van het veld was noodzakelijk. Hierbij werden onder algehele rugdekking van Raisa Hattu onze jonkies gepositioneerd. Amber van der Donk als voorstopster en Larissa Nijland als Mid mid. Vertrouwd in de spits was dan wel Annouk (Dost) van der Donk. Amber en Larissa wisselden elkaar goed af in posities om op het middenveld steeds vol uit te kunnen gaan. Dit resulteerde in overwicht en we speelden op de helft van de tegenstander. We konden nog niet tot scoren komen.

Tot aan halverwege de eerste helft werd Amber van der Donk door een voorzet van Anita Nieuwenhuis aangespeeld. En met halve sliding kwamen we op een 1-0 voorsprong. Bij het tweede doelpunt stond de keeper te ver uit het midden van het doel waarop Annouk van 25 meter de keepster verraste.

Direct in de tweede helft stonden we onder druk en moest de 1-2 incasseren. Een moment dat de wedstrijd kan kenteren. Maar we hielden stand en van een keeper fout maakte onze alerte spits handig gebruik en scoorde haar tweede doelpunt. In de slotfase beloonde Jolien Penning zichzelf met hard werken de 1-4.

Het was een wat moeizame wedstrijd welke de schoonheidsprijs niet verdiend. Maar de 3 punten gaan mee naar huis.

Volgend week hebben we een beker wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek.