Woensdag gehaktdag.

Futsal Heerenveen Vr1 vs Nieuw Roden Vr1 4-5

Met nog 4 wedstrijden te gaan is het mede van belang voor promotie naar de Eredivisie om de resterende wedstrijden te winnen. Dit zorgt voor veel druk bij iedereen van ons. Nerveusiteit en Cool van buiten maar toch wat onzekerheid van binnen zijn niet de ingrediënten om gehakt tot gehaktballen te maken. Futsal Heerenveen is een van de jongste teams in de hoofdklasse met zeer getalenteerde speelsters. Om hier gehakt van te maken zal niet eenvoudig zijn..

Niet volledig aan de strijd beginnen kan altijd een factor zijn waardoor de wedstrijd kan worden beïnvloed. Onze keepster Joukje van der Meer kon niet aanwezig zijn door andere verplichtingen en daardoor is Anita Nieuwenhuis weer eens gevraagd om het doel schoon te houden. Hierin heeft ze inmiddels een reputatie hoog te houden en ook vandaag deed ze dat met verve.

Kansen kregen we direct in het begin van de wedstrijd maar na vier opgelegde kansen niet te benutten werden we genadeloos afgestraft in de omschakeling. Flitsend snel en loepzuiver worden we door Mariska Bosma op achterstand gezet. 0-1. De snelheid hebben we wel maar het moment van schakelen nog niet. Futsal Heerenveen met Nancy Loth en Mariska Bosma voorop is dan niet te stoppen.

Martine Kooiker wist op aangeven van Linda Visser al wel gauw de stand weer op gelijke hoogte te brengen, maar het vervolg bleef het zelfde. Door niet in te spelen op hun snelle omschakeling werd de counter van Mariska Bosma op haar meesnellende zus Jeanine Bosma onberispelijk verzilverd in 2-1. In een vrije trap en het niet neer zetten van een 2 mans muurtje, wist Nancy Loth het net te vinden en de achterstand werd vergroot naar 3-1. tevens de ruststand.

Een ingrediënt om gehakt ballen te maken is een ei als bindmiddel. Tot dusver liepen we als beschuitkruimels last hebbende van (tegen)wind. Anders moest het, onderling meer binding, betere reflexen met omschakelen en spierballen tonen. Linda Visser schiet vol overtuiging de eerste Bal erin na de rust. 3-2. Sarah Rijzinga haar specialiteit is heel kort met Ballen draaien en we waren er getuige van dat ze de bal als een rollade verpakte in het doelnet. 3-3 met nog 17 minuten te spelen. Maar toch weet Futsal Heerenveen van de kansen die ze krijgen toch nog weer op voorsprong te komen. Jeanine Bosma zet ons weer op achterstand 4-3. Mariel Miedema tot dusver alleen bekend met "Kabab dag" zorgde met een een "prak bal" de gelijkmaker te scoren met veel inzet. 7 minuten voor tijd maakte ze de winnende treffer, 4-5 .

Erg blij met de overwinning belanden we in het Sportstad Café. Wim van Steen levert zijn bestel tablet in en we doen zelf de bestellingen op afstand. Zowel Martine Kooiker als haar vriendin (Nancy Loth)en rivaal deze avond heb een arbeidsrelatie met Sportstad Café en de uitbater Beijk Catering en zijn vertrouwd met het bestellen van de drankjes. Nadat Nancy Loth was hersteld van het verlies schuift ze nog ff gezellig aan. Een training met de heren had ze nodig om geestelijk weer te herstellen. )

Volgende wedstrijd uit tegen Be Quick Dokkum 16 april as.