Nieuw Roden Vr3 vs Madjoe Vr1 9-1

De Dames van Madjoe arriveren met 6 speelsters om tegen onze 10 meiskes te spelen. Met veel goede aanvallen en kansen, werd er in de 5 minuut gescoord. 1-0. Annouk Dost scoort op aangeven van haar even oude zus.

Ons kansrijke spel ontstaan door goed voetbal bleef lange tijd doelpuntloos. De keepster van Madjoe was moeilijk te passeren. De druk bleef en pas aan het eind van de eerste helft maakt Claudia van der Bijl de 2-0. En kort daarna assisteert ze Rose Laure Wieringa om de 3-0 en 4-0 te maken. Een snelle uitval van Madjoe brengt de ruststand op 4-1.

De tweede helft bleef het overwicht en de scores werden uitgebreid. Sterre Dijk vindt Annouk Dost en ze scoort al na 3 minuten de 5-1. Anita Nieuwenhuis had er zin in vanavond en voetbalde met volle batterijen die niet leeg leken te raken. Haar inzet bracht de bal naar Annouk. 6-1. Ook Alma Bolhuis toonde haar skills 7-1 met nog 15 minuten te gaan. Veel kansen werden er toch nog niet benut. Oorzaak hiervan is de slechte afwerking als je oog in oog voor de keeper staat. Als speler moest het opgevallen zijn dat de keepster van Madjoe telkens naar de grond gaat als we 1op1 met haar stonden.. Een keeper moet doorgaans altijd blijven staan. En dan nog (zelfs onze Dost) probeert te scoren over de grond.. Terwijl opmerkzaamheid in dit geval 6 doelpunten gemaakt had kunnen worden door de bal te stiften of hoog in het doel te schieten.

Amber van der Donk had ik tijdens het wisselen het veld ingestuurd en door haar te herinneren dat ze met al haar kwaliteiten nog niet gescoord had, leverde een getergde Amber op. Frustrerend op zoek naar een doelpunt en met een paar niet geslaagde kansen ging ze solo vanaf eigen helft opzoek naar het doel. Nu onhoudbaar 8-1. 3 minuten later helpt Anita Nieuwenhuis haar aan de eindstand 9-1.

De volgende wedstrijd op 17 april wordt de belangrijkste voor het kampioenschap. Door Buitenpost voor de tweede keer te verslaan zou een gouden stap kunnen worden.