Beker winst voor KTP Nieuw Roden.

In de eerste ronde van de landelijke bekerstrijd wint KTP Nieuw Roden met 2-5 van ESZVV Totelos Vr1.

ESZVV Totelos speelt in de hoofdklasse zuid. Vorig jaar kampioen en beker winnaar aldaar.

Ons eerste optreden als eredivisionist bracht toch wel iets extra spanning met zich mee. De wedstrijd begonnen we dan ook nerveus. ESZVV Totelos wist ook niet wat ze konden verwachten en liet ons op hun helft komen en verdedigden heel compact. Bij bal verlies na 5 minuten lieten wij ons gelijk verrassen met een snelle counter. 1-0. Verdedigend speelden we rommelig ontstaan door de ruimtes die we weg gaven. We konden mede daardoor geen grip op de wedstrijd krijgen en het lukt ons nog niet om de rust te bewaren. Veel schoten van afstand is dan niet iets wat je verder help. Na 10 minuten komt de bal die geblokt werd bij Martine Koopmans voor de voeten en met een schijnbeweging zet ze haar tegenstander o het verkeerde been en verrast de keeper 1-1. Binnen een minuut scoort Martine Koopmans haar tweede doelpunt door goed positie te kiezen bij de tweede paal op aangeven van Nancy Loth.

Een door ons aangevraagde time out was nodig om het team even te “resetten”. Rust en beter overzicht houden in het team, beter en compacter verdedigen en tijd nemen als je voor staat. De laatste 7 minuten van de eerste helft werd er beter gespeeld maar leverde geen doelpunten op.

Na de rust begonnen we vol druk en moest ESZVV Totelos aan de noodrem trekken. De vrije trap werd gegeven op een ideale plek. En een ideale situatie doordat de muur en keeper niet goed stonden. Mariel Miedema lanceert de bal met een onmeetbare snelheid en gevangen door het doelnet. 1-3. Ondanks dat ons spel beter was dan in de eerste helft moesten we toch de 2-3 incasseren. De aanvoerder van ESZVV Totelos is meedogenloos. Haar vreugde verstomde binnen 40 seconden toen Nancy Loth de bal uit een kluts de 2-4 scoorde. Vlak voor het einde van de wedstrijd toont Martine Koopmans haar technische skills en verrast wederom de keeper. 2-5 en eindstand.

Blij met de overwinning lijkt de 250km terugreis toch korter. Alleen de KFC bracht even weer wat onrust. Lopende in een 3-1 formatie door de KFCdrive, Dit omdat club Limo zich niet thuis voelt in de kleine ruimtes.

Speelsters: Mariel Miedema, Martine Kooiker, Nancy Loth, Esmee de Vries, Linda Visser, Anna Reitsma, Martine Koopmans, Jildau Huitema. Next Game: G.S.F.V. Drs. Vijfje - KTP Nieuw Roden 11-9-2015/21.30 uur ACLO Sportcentrum Groningen

Ed Abels (vorig jaar trainer coach van drs vijfje en ook als interim bij KTP Nieuw Roden), had ik contact meegezocht en gevraagd of hij op de hoogte was dat wij bij hem in de achtertuin moesten voetballen. Ed woont op loopafstand van de sporthal in Einhoven. Met achterliggende gedachte dat Ed dan mooi even onze wedstrijd kan analiseren. Dit hoef je dan niet meer te vragen en Ed schrijft zijn gedachten voor ons op papier, (zie foto) Ed Abels bedankt! en waarschijnlijk tot op de training as dinsdag, ik denk dat je nog wat vertellen wil :-)