Geslaagde Première KTP Nieuw Roden!

Geslaagde Première! KTP Nieuw Roden

Voor onze regio is het vrouwen Futsal nog redelijk onbekend. En helemaal als het gaat om het vrouwen zaalvoetbal op niveau. Het vrouwen voetbal is de snelst groeiende sport, maar de publieke aandacht voor dames voetbal groeit in onze regio nog niet mee. Verklaarbaar is dat misschien, dat er in de kop van Drenthe en het Groningse westerkwartier geen veld teams zijn die op niveau spelen hoger dan de 4e klasse? Ook in de zaal is ons 2e vrouwen team samen met de dames van Reuz uit Vries de enigen die in de provincie Drenthe hoofdklasse speelt. Dit terwijl er naast bekend talent er ook nog veel onbekend talent op de velden loopt tussen de vele meiden en dames voetbalsters in onze regio. Hoofdzakelijk met onze eigen media, Facebook en internetsite hebben we toch veel mensen de laatste tijd kunnen triggeren en nieuwsgierig kunnen maken voor ons zaal en combi voetbal. Getuige de grote opkomst bij onze première voorstelling. Aantallen van in de grootte van plus 200 is hier het bewijs van. Naast ons eigen gehele bestuur met “aanhang” en vele club mensen ook van omliggende clubs, ouders, vrienden en meer hebben deze eerste thuis wedstrijd een Podium gegeven voor het dames zaalvoetbal in onze regio. Voor velen was dit de eerste ervaring met vrouwen futsal en zullen zeker een tweede willen meemaken. Dank gaat dan ook zeker uit naar het publiek die in groten getale zijn wezen kijken.

KTP Nieuw Roden - Pro Futsal Club Apeldoorn 7-3

Een opgetuigde Arena met aan weerszijden tribunes, blauw verlichte hal en opkomen in spots light voor een groot publiek bezorgde bij onze speelsters een bijzondere ervaring. Nervositeit was misschien nu de reden waarom er meerdere spelers hun niveau niet konden halen en zeker in het begin niet in de wedstrijd zaten. Het duurde nog geen 4 minuten of we keken al tegen een achterstand aan. Laura van Enck zette de 0-1 op het scorebord. Het antwoordt was eveneens super snel en in de 6e minuut breekt Sarah Rijzinga uit en laat niets aan het toeval over, onhoudbaar 1-1. Hierna helpen we de een naar de andere opgelegde kansen om zeep. En Laura van Enck benut wel haar kans en scoort voor de tweede keer 1-2. Erika Koetsier zet ons op achterstand halverwege de eerste helft. Gezien de kansen die we kregen en maakten hadden we met deze 1-3 achterstand niet het gevoel dat het een verloren wedstrijd zou worden. Martine Koopmans brengt de ruststand op 2-3.

In de rust geniet het publiek van een optreden van FOOTBALL FREESTYLER Dawid Krzyżowski , terwijl in de kleedkamer de tactiek wordt doorgesproken om de tweede helft om te zetten in winst. Met het geloof hierin begonnen we ook aan de tweede helft. De druk werd opgevoerd, iedereen deed wat er was afgesproken en de wedstrijd veranderde met hulp van alle speelsters in de Koopmans & Loth show! Het ene doelpunt nog mooier dan de andere en het hele team gefocust op een overwinning. Nancy Loth maakt direct in de 22e minuut de gelijkmaker, waarna Martine Koopmans vlot achter elkaar ons op voorsprong helpt en drie minuten erna de score brengt naar de 5-3. Onnavolgbaar met hoog tempo zet Nancy Loth binnen 3 minuten de eindstand op 7-3. Een fantastische eerste thuis speel avond! En dit proeft voor velen in en buiten het veld naar meer.

Speelsters: Joukje van der Meer (k) Mariska Nieborg Martine Kooiker Linda Visser (a) Martine Koopmans Sarah Rijzinga Nancy Loth Jildau Huitema Mariel Miedema Anna Reitsma (k)

Next game: Pernis - KTP Nieuw Roden 2 oktober 2015, 21.15 uur Sportcentrum Margriet te Schiedam