KTP Nieuw Roden naar kwartfinale landelijke beker!

Beker Zuidoost United – KTP Nieuw Roden 1-2

Amsterdam- Voor de tweede keer dit seizoen reisden we af naar Amsterdam Zuidoost. Nu niet voor een competitie wedstrijd, maar een beker wedstrijd. In de competitie was KTP Nieuw Roden niet goed genoeg en faalde KTP in het uitvoeren van taken. Andy de Jong onze trainer had hier een antwoord op en op de speelwijze van Zuidoost en had de training hier op afgestemd. Vanaf het begin van de wedstrijd hield iedereen zijn taak en kansen kwamen. In de 9e minuut was het Sarah Rijzinga die Zuidoost United op achterstand zette. Niets weggeven is niet verliezen. Kansen kwamen over en weer. De grootste kansen werden door KTP Nieuw Roden niet benut. De gelijkmaker viel aan het eind van de eerste helft. Een kans wat geen kans was. Zuidoost aanvoerster Bouchra Moudou stond in de corner hoek even niet “dubbel gedekt” door de KTP verdediging. Bouchra’s weergaloze actie balancerend op de achterlijn verschalkte twee verdedigers en vervolgens ook onze keepster Joukje van der Meer. 1-1.

Tweede helft

De droom van een stunt om door te gaan naar de kwartfinale in de landelijke beker werd in de rust voorgehouden aan de KTP dames. Dat onmogelijkheid niet bestaat bij KTP Nieuw Roden was in het korte bestaan van de club al vaak bewezen. Overtuiging was er volop en dat liet zich zien op het veld. Het werd een gevecht om het ene doelpunt dat het verschil zou maken bij het laatste fluitsignaal. De betere kansen waren aan onze zijde. Door het niet benutten en het uitspelen hiervan, moesten we alert blijven om geen schade op te lopen. Dit lukte uitstekend met hier en daar het geluk aan KTP zijde. In de 32é minuut kwam het gewilde doelpunt. Mariska Nieborg dwong met veel inzet en een venijnig schot Michelle Playfair tot het maken van een eigen doelpunt. 1-2. Martine Kooiker vroeg nog grappend aan de 1e fluitist Sven Brandt, of het normaal was dat er tegen hem gezeurd werd door een ploeg op achterstand. Een bevestigend antwoord werd gegeven en bleek streek gebonden. KTP Nieuw Roden hield stand en bleef voetballen en ging zelfs nog op jacht naar de 1-3. Strijd tot in de laatste minuut leverde Michelle Playfair een gele kaart op. En dit terwijl Playfair niet het synoniem is voor “gele kaart”. De seconden rolden van de klok en een 1-2 winst was een feit! In de kwartfinale wacht ons een thuiswedstrijd tegen ZVV Den Haag.

Speelsters: Joukje van der Meer (k) Mariska Nieborg Martine Kooiker Linda Visser Mariska Bosma Sarah Rijzinga Nancy Loth Jildau Huitema Next Game: vrijdag 6 november 20.15 uur, Sportcentrum Leek KTP Nieuw Roden - HOVOCUBO