top of page

VV Nieuw Roden bezorgt Oranje Nassau de eerste verliespunten.

VV Nieuw Roden Vr1 - Oranje Nassau Vr 4 3-2

Een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Oranje Nassau is nog ongeslagen waar Nieuw Roden in de allereerste wedstrijd 3 punten heeft laten liggen. Na het winnen is het dan ook belangrijk om Oranje Nassau ook met 3 verlies punten naar huis te sturen. De gehele wedstrijd werd gedomineerd door VV Nieuw Roden, ondanks dat Oranje Nassau een goed elftal had staan. Er werd veel op de helft van de tegen stander gespeeld. Alert moesten we zijn voor de snelle counters van Oranje Nassau. Om dit probleem op te lossen moesten de Nieuw Roden dames over het hele veld druk blijven zetten bij balverlies om te voorkomen dat de “lange” bal werd gegeven. Compact spelen zonder te grote ruimtes op het middenveld.

In de 3e minuut wist Martine Kooiker met een boogballetje achterover te scoren in druk bevolkt strafschopgebied. Dit leek door de vroege score een walk-over te worden, maar niets was minder waar. Kansen werden er genoeg gecreëerd maar ook de kansen uit hoekschoppen werden door Nieuw Roden niet goed uitgevoerd. En het counter gevaar bleef op de loer liggen. Halverwege eerste helft gebeurde het ongewilde. 1-1. In het team van Nieuw Roden ontstond onrust dat werd geuit door elkaar over en weer met verwijten te bestoken. “kopjes” gingen hangen en dit maakte onszelf kwetsbaar. De 15 minuten rust moest uitkomst brengen. Tweede helft Op zoek naar de winst speelde Nieuw Roden weer op de helft van de tegenstander. In de 61e minuut scoort Jolien Penning uit een vrije trap. Van uit de hoek van de “zestien” legt Jolien de bal in de verste bovenhoek. 2-1. Tien minuten later trekt Martine Kooiker de bal terug van de achterlijn en zag Amber van der Donk staan die vervolgens de bal cool en geplaatst inschiet. 3-1. De wedstrijd lijkt voor velen in de ‘zak’. Maar de conditie om dit spel te spelen haperde in het laatste kwartier. Meerdere kwamen te kort en werden te passief. Een hierdoor ontstane verdediging fout leverde dan ook de 3-2 op. De wedstrijd werd niet meer uithanden gegeven en Nieuw Roden ging als terechte winnaar van het veld.

Volgende week spelen we uit tegen Achilles Vr2 om 14.30 uur Sportpark Marsdijk in Assen.