Verlies voor KTP Nieuw Roden vs Drachtster Boys 1-2

Een fantastische futsal avond eindigt zonder punten voor de thuis club. Helaas,maar realistisch is dat Drachtster Boys over meer ervaring beschikte en dat deze ervaring bij KTP Nieuw Roden nog ontbrak. Waar KTP De laatste wedstrijden vooral in groeit is in het gedisciplineerd spelen. Met name de omschakeling en verdedigend. Aanvallend ontbrak er nog creativiteit en daadkracht. Een eerste helft die gelijk opging aan kansen en de daarbij de voorafgaande fouten was nog niet spectaculair.

De tweede helft werden onze inspeelfouten gelijk afgestraft na 4 minuten. Lotte Donath passeert bekeken in de korte hoek onze keepster Anna Reitsma. Vroeg in de tweede helft wilden we het nog niet gaan forceren om geen risico's te lopen. Er kwamen kansen en zelf in een scrimmage voor het doel had ook een penalty op kunnen leveren. De scheidsrechter stond op een positie dat hij dit niet kon zien. Door weer een inspeel fout van ons was het Esther van Toledo die in de 34é minuut raak schoot. Nu hadden we niks meer te verliezen en moesten we op zoek naar de aansluiting treffer. Deze kwam met een korte razendsnelle actie door het midden waar Renee Huizinga haar teamgenoot Amber Bandringa vond. De 1-2 zorgde voor een extra boots. Vol druk in de laatste 4 minuten werd de wedstrijd gespeeld voor het doel van Margrythe Beute. De gelijkmaker mocht niet meer vallen. Drachtster Boys verliet het veld met de volle winst en KTP Nieuw Roden kan ondanks verlies met opgeheven hoofd van het veld. De stormachtige ontwikkeling die KTP meemaakt was ook nu weer te zien. Het bijna 400 koppige publiek kon hier getuige van zijn. De volgende wedstrijd is vrijdag aanstaande en dit wordt voor KTP Nieuw Roden een heel bijzondere. We zijn beland in de kwart finale landelijke beker door o.a. de finalist (Zuidoost United) van vorig jaar uit te schakelen. We hebben daarmee een tussenronde overleeft en as vrijdag 11 december is dan ook ZVV Den Haag bij ons te gast. Bij winst is een halve finale de prijs! Wij hopen weer op veel supporters (elke wedstrijd nog groeiende) om hopelijk samen met ons er een feestje van te maken! Volg de aankondiging in de media.