Nieuw Roden vr2 ook door naar de finaledag op het OFK.

Franeker - As zaterdag wordt het een drukke dag voor de dames van VV Nieuw Roden.

Zowel de selectie dames als de talenten meiden zijn door naar de finale dag as zaterdag op het Open Fries Kampioenschap (OFK) in Franeker.

Hier spelen de beide Nieuw Roden teams in een finale poule en hopen daarna een plek te veroveren in de 1/4 finales.

Druk, omdat er avonds ook nog eens gespeeld moet worden op het Leekster Voetbal Gala. Hier staan de dames en meiden van Nieuw Roden in de finale en mogen voor een bijna 2000 koppig publiek laten zien wat ze dan nog waard zijn.

Door de slechte weersomstandigheden, waren er twee afmeldingen van teams. VV GAVC en Team Timpaan VVZ zorgden ervoor dat er drie wedstrijden gespeeld moesten worden in plaats van vijf. De eerste wedstrijd tegen LAC Frisia 1883 werd met ruime cijfers gewonnen en het spel niveau was hoog. De tweede wedstrijd tegen VV Sint Annaparochie voetbalde Nieuw Roden onder de maat en met veel balbezit waren de dames niet gevaarlijk. Sint Anna wachtte op een omschakeling foutje en deze kwam ook doordat Nieuw Roden teveel en te"hoog"ging spelen. Verlies met 1-0 als gevolg. De derde wedstrijd was een erg rommelige wedstrijd en onnauwkeurig. VV Beryllium werd dan ook zuinig met 1-0 verslagen. Voldoende voor de talenten van Nieuw Roden net als Nieuw Roden Vr1 door te gaan naar de Finale dag.