top of page

KTP Nieuw Roden speelt zich overtuigend in de top 4.

KTP Nieuw Roden - Pernis 7-2

KTP Nieuw Roden ontvangt de ongeslagen koploper in de eredivisie in de Topsporthal in Leek. Helaas kon de wedstrijd niet gespeeld in de hal waar we normaal spelen. Het publiek moest het doen met een tribune op de kop van het veld. Bij aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de vorige week overleden Leo Soeters. Alom bekend en erg gewaardeerd voor zijn (ver)diensten voor het vrouwenvoetbal.

Gretig Nieuw Roden in de beginfase zet Pernis binnen 6 minuten op een twee nul achterstand. De snelheid en doeltreffendheid van Renee Huizinga werd onderschat door Pernis. In de volgende minuten kwam Pernis iets meer aan voetbal toe. Een paar keer kreeg Pernis de kans en KTP kwam een met de schrik vrij. Benice Verwoert scoorde in de 13 minuut aansluitings treffer voor Pernis. 2-1. Het houden van je taak bij KTP speelsters zorgde weer voor overwicht en Larissa Nijland stond keurig aan het eind van de KTP aanval de bal op te wachten om te scoren 3-1. De erop volgende counter werd op snelheid over meerdere “schijven” geweldig afgemaakt door Mariel Miedema. 4-1 in de slotminuut van de eerste helft.

Tweede helft

De wedstrijd werd harder en spelers vielen uit door blessures. Jildau Huitema breide de score uit naar 5-1. Maar twee minuten erna werd er door een fout van KTP in het centrum van het veld een tegen counter feilloos afgemaakt door Pernis speelster Milenca van Ee. 5-2.

Een ongelukkig eigen doelpunt van Dounia el Biyar geeft KTP Nieuw Roden een 6-2 voorsprong. Nog harder wordt de wedstrijd en Pernis pakt in twee opvolgende minuten 2 gele kaarten. In de laatste 7 minuten geeft KTP Nieuw Roden niets meer weg en staat verdedigend goed. Het wachten op een counter werd beloont in de 37 ste minuut. Deze werd afgemaakt door wederom Larissa Nijland.

Door velen niet verwacht maar zeer zeker een verdiende overwinning op Pernis met een voor zich sprekende uitslag 7-2

Speelsters KTP Nieuw Roden; Joukje van der Meer, Anne de Vries, Martine Kooiker, Linda Visser, Renee Huizinga, Annouk van der Donk, Larissa Nijland, Nancy Loth, Jildau Huitema, Amber Bandringa, Mariel Miedema, Anna Reitsma. Speelsters Pernis; Bianca Troost, Benice Verwoert, Suzanne Bakker, Milenca van Ee, Dounia el Biyar, Vivienne Knegtmans, Britt Bruinsma Next Game; 19 februari om 19.45 uur, Sportcentrum Leek. KTP Nieuw Roden vs Zuidoost United uit Amsterdam. (een combi avond met de ook thuisspelende Leekster Eagles)