Aveiro Cup Portugal 1

Futsal Cidade de As Burgas te slim en te sterk voor slecht spelend KTP

Aveiro Portugal -Openingswedstrijd tegen niemand minder dan de topclub uit Spanje, Burgas. Wedstrijd duur 2x 20 min. Binnen vijf minuten misten we drie grote kansen. Al gauw kwamen ze onder onze druk uit en speelden ze ons slim uit. Onze snelheid lag nog op de zonneweide en gingen met 0-2 achterstand de rust in.

In de tweede helft werd er slordig door ons gespeeld waardoor wij ons zelf te vaak in ondertal zetten voor eigen doel. Hieruit reageerde Burgas flitsend en scoorden nog 2 keer 0-4. Daarna volgde onze beste periode uit de wedstrijd. Met veel inzet en fysieke acties kwamen onze kansen. Een zuiver doelpunt uit een snelle reactie van Martine Kooiker werd afgekeurd omdat even daarvoor Renee Huizinga onderuit werd gehaald. Voordeel werd niet gegeven en de scheidsrechter floot voor de overtreding nadat de bal al in het doel lag. Vijf minuten later, uit een afgeslagen kans speelt Martine Kooiker zich zelf met aantal bewegingen vrij en scoort de 1-4. Laatste 4 minuten speelden we met een alles of niets poging. Dit resulteerde in een 1-5 verlies. Om van Burgas te winnen moeten we compleet en scherp zijn een hele wedstrijd. En dan moet je waarschijnlijk nog je meerdere erkennen omdat ze voetbal tactisch en technisch verder zijn dan ons .

Next game 19.30 uur tegen de thuisclub Futsal Aveiro.

Spelers: Nancy Loth, Quelly Soumahu, Renee Huizinga, Mariël Miedema, Amber Bandringa, Femke Reitsma, Martine Kooiker, Anna Reitsma.