Onmachtig Lycurgus levert Nieuw Roden grote overwinning op

Nieuw Roden Vr1 – SV Lycurgus Vr2 9-0

Nieuw Roden- Dat Nieuw Roden Vr1 geheel bestaat uit zaalvoetbal spelers uit zich steeds meer op de groene velden. Duidelijk zichtbaar zag je dat het combi voetbal vruchten af heeft geworpen. Snelheid van handelen en denken, combineren, techniek maakten het verschil. En dat terwijl bij elke speler de vorige wedstrijd nog zichtbaar was. Pijntjes zorgden ervoor dat er minder beweging was zonder bal. Dit nam niet weg dat een zon groot velddoel werkt als een rode lap op een stier. Helemaal als je gewend bent aan de kleinere zaal doeltjes. Grytsje van der Berg had dan ook nog geen minuut nodig om te scoren 1-0. Bij de volgende aanval werd Martine Kooiker op de rand van het strafschopgebied geblokt en geklemd wat een strafschop opleverde. Jildou Huitema is de strafschop specialist bij uitstek en miste het grote doel dan ook niet. 2-0 in de 2é minuut. Een droomstart. Daarna bleef het tot de 25é minuut alleen bij kansen. Soms bleek het “grote” doel op grijpafstand nog steeds te klein. Renee Huizinga scoorde de 3-0. 10 minuten later scoorde Karina Huisman op aangeven van Grytsje van der Berg. Het doelpunt werd afgekeurd door een buitenspel constatering van de grensrechter. De explosiviteit en snelheid van Renee Huizinga verraste de keeper en de verdediging van Lycurgus. Na onderschepping van de bal werd vlak na de 4-0 de eerste helft beëindigd.

Tweede helft, De vraag was of Lycurgus beter uit de kleedkamer zou komen. Dit omdat Nieuw Roden meer tegenstand had verwacht. In de eerste helft bleven ze Nieuw Roden opwachten op eigen helft. Als Lycurgus nog wat zo willen dan moesten ze opportunistischer gaan spelen. Dit zou dan het gevolg hebben dat het veld uitgerekter zou worden en meer ruimtes ontstaan. Dit gebeurde ook en ondanks dat liet de verdediging van Nieuw Roden zich twee keer verrassen zonder schade op te lopen. Een counter werd in hoog tempo waarin we de verwachte ruimtes kregen uitgespeeld via Renee Huizinga en Amber Bandringa naar de afmaakster Grytsje van der Berg. 5-0. Na de 53é minuut liepen velen van Nieuw Roden al te kijken op de klok. Uitspelen en niet forceren was de gedachte. Maar Amber Bandringa dacht daar anders over ondanks haar pijntjes en met een speler minder scoort Amber nog 4 keer en bracht de eindstand op 9-0.

We hopen op een vlug herstel van alle spelers om de laatste bekerwedstrijd in de poule as zaterdag met minimaal gelijkspel te eindigen om door te gaan naar de knock-out beker wedstrijden. The Knickerbockers Vr2 zal het ons niet gemakkelijk maken.