KTP Nieuw Roden start met een klinkende bekerwinst

Leek- Het seizoen is weer begonnen met de landelijke bekerstrijd. Achttien teams doen er aan mee. KTP Nieuw Roden was vorig jaar in de kwartfinale gestrand door de latere finalist Drachtsterboys. Er zijn geen poule voorronden, maar elke wedstrijd kent een winnaar die doorgaat. (knock-out systeem) Je kunt je dus geen foutjes veroorloven.

Avanti Keuning Advocaten debuteert in de eredivisie en is onze eerste tegenstander in de bekerstrijd. Een vernieuwd en verfrissend Avanti zette gelijk de arbitrage op het verkeerde been, doordat Avanti niet in het gebruikelijke groen verschijnt maar in de verfrissende gele limoen kleur waarin ook de scheidsrechters zouden acteren. Maar de verfrissende kleur gaf ook aan dat we een ander Avanti zouden treffen dan het Avanti die vorig jaar nog in de hoofdklasse speelde samen met onze meiden van Nieuw Roden Vr2.

Openingstreffer- Renee Huizinga wist met haar versnelling de tegenstander al gelijk in de derde minuut te verrassen en vier minuten erna tekende ze ook voor de 2-0. Hierna zagen we Avanti zoekende naar hun speelwijze. Avanti probeerde KTP onder druk te zetten maar werd niet echt gevaarlijk. Bij KTP Nieuw Roden was het zoeken naar stabiliteit in het team. Er waren veel rommelige en chaotische situaties. Automatisch de juiste posities innemen was nog ver te zoeken. Mede veroorzaakt door een iets andere team samen stelling, maar hoofdzakelijk doordat we hiervoor geen enkele wedstrijden in de nieuwe samenstelling gespeeld hadden. Jildau Huitema wist nog wel de 3-0 op het scorebord te zetten vlak voor het einde van de eerste helft.

Tweede helft- Wat Renee Huizinga in de eerste helft deed werd gekopieerd door Martine Kooiker. Drie minuten waren nodig om de voorsprong uit te breiden naar 4-0. En in de opvolgende 4 minuten naar 5-0. Dit alles was het gevolg van beter posities innemen en beter je taken doen. Ook zagen we een creatiever KTP Nieuw Roden met af en toe weergaloze lange cross passes die op ieders stropdas werd gelegd. Deze manier van spel verleggen hadden we gezien bij de Spaanse en Portugese ploegen op het toernooi afgelopen juni in Portugal. Met grote nauwkeurigheid viel de bal op aangeven van Martine Kooiker over de verdediger voor Grytsje van den Berg haar voeten. Goede aanname en een schot langs de eerste paal, werd bezegeld met de 6-0. Amber Bandringa maakte vier minuten voor het einde de 7-0. Te veel overtredingen aan KTP zijde leverde Avanti een 10m trap op. Verwoestend en onhoudbaar maakte Daisy Andringa de eretreffer. 7-1 Door niet gefocust te zijn tot de laatste seconde ging KTP in de fout en liet alsnog een eindstand toe van 7-2. De verdienste was voor de inzet van Avanti bezegeld met dit doelpunt van Marije de Boer.

Vrijdag aanstaande 16 september, speelt KTP Nieuw Roden haar eerste competitie wedstrijd thuis om 21.15 uur. Debutant FC Gelre uit Wehl komt op bezoek.