Nieuw Roden wint ook de tweede competitie wedstrijd.

SJO J.V. Oostenburg Vr1 – VV Nieuw Roden Vr1 0-5

Oosterwolde- Na een avondje succesvol bekervoetbal in de zaal, waren de dames van het eerste en tweede zaalteam weer samen gevoegd om de tweede competitie wedstrijd te spelen op het veld. Op een zonovergoten Sportpark Oostenburg troffen wij de dames van SJO J.V. Oostenburg. In de eerste 5 minuten werd al duidelijk dat Nieuw Roden de bovenliggende partij was. In de daarop volgende 5 minuten werd tevens duidelijk dat dit een wedstrijd zou worden van de gemiste kansen. En duidelijk werd ook dat de dames van Oostenburg niet van plan waren zich te laten afdrogen zoals MKV ’29 vorige week tegen Nieuw Roden was overkomen. Onder leiding van Mindy Hendriks werd er door SJO J.V. Oostenburg het doel onzichtbaar dichtgemetseld en Nieuw Roden werd gedwongen tot het maken van afwerk fouten. Irritatie onder de blauwhemden ontstond door het niet slagen in het openen van de score. SJO J.V. Oostenburg voelde zich sterker worden door het houden van de nul.

22 lange minuten duurde het voor dat het eerste doelpunt viel. Nieuw Roden juichte, maar een dode mus bracht de blijdschap terug naar niveau nul. Afgekeurd werd het doelpunt om een vermeende buitenspel situatie. SJO J.V. Oostenburg stroopte de mouwen nogmaals op, ze zagen veel ballen op zich af komen en konden uiteindelijk niet voorkomen dat er na 33’ minuten spelen dan toch door Nieuw Roden gescoord werd. Op een voorzet van Renee Huizinga was het Amber Bandringa die bij de tweede paal snoeihard in kopte. 0-1. Grytsje van den Berg die nog niet overtuigd was in de scherpte en scorend vermogen van de voor roede van Nieuw Roden nam dan ook het tweede doelpunt als middenvelder voor haar rekening. 0-2 in de ’38 minuut. Vlak voor de “rust” brak de altijd hard werkende Amber Bandringa door en kwam 1 op 1 op de keeper af. Om het spannend te houden geeft Amber de keepster nog wel even een kans maar in de rebound werd Oostenburg ’s keeper prima omzeilt en gingen we met 0-3 de kleedkamer in. Verbaasd waren de speelsters tijdens de “thee” dat ze werden toegesproken met een compliment. Bij de vorige 10-0 overwinning tegen MKV’29 was immers de rust stand maar 2-0. Dus hoe positief was het dan als je met 3-0 voorstaat. Vooruitgang bleek zichtbaar in dit resultaat, maar tevreden konden we niet zijn. Hoe is het mogelijk dat het zo duidelijk is dat we nooit uit Oosterwolde zouden vertrekken zonder de drie punten en dan toch zeuren en irritaties naar elkaar alsof je met 3-0 achter staat in plaats van 0-3 voor. In de 53’ minuut wordt op een voorzet van Martine Kooiker de 0-4 gemaakt door Amber Bandringa. Pas aan het eind van de wedstrijd werd de eindstand bepaald. Amber ziet de vrij opkomende Grytsje van den Berg inlopen en bediend haar op maat. De uitstekende keepster van SJO J.V. Oostenburg had deze dag al vele reddingen op haar naam staan, maar moest concluderen dat de 0-5 onhoudbaar was.

Volgende week 17 september spelen we uit tegen SJO Bergum BCV Combinatie Vr2 12.15 uur te Burgum.