Reorganisatie haalt KTP Nieuw Roden uit vorm crisis.

.

Voorwoord- Na een moeizame start van de competitie met twee onnodig verloren wedstrijden, was het nu zaak om weer eens een goede wedstrijd te spelen. De vorm crisis moest overwonnen worden! In de week voor de ontmoeting met Zuidoost United is er op de trainingen alles aangedaan om dit te bereiken. KTP Nieuw Roden trainer Andy de Jong liet zelfs een mental coach invliegen om van alle wanorde binnen het team weer een team te krijgen die in balans zou zijn. Daarnaast moest elke KTP speelster ook weer op haar eigen niveau komen. In de reorganisatie werden nu ook twee speelsters uit het tweede team betrokken. Larissa Nijland (16) en Nikki Bosman (19) hebben ieder sterke persoonlijke kwaliteiten en dit moest uitgebuit worden. Helemaal om nu ook eindelijk eens te kunnen werken aan vaste “blokjes” welke ook dan verschillende en wisselende spelsystemen kunnen spelen. Het vrijblijvende karakter voor een enkele speelster of deze nu wel of niet bij de (uit)wedstrijden kan zijn om diverse toegestane redenen kan geen basis meer zijn voor het doel wat KTP voor ogen heeft. Ondanks dat het streven naar vaste waarden in het team lastig is omdat de selectie van KTP nog steeds te smal is. Het resultaat van de laatste training voor het treffen met Zuidoost United gaf zoveel vertrouwen dat elke speelster het geloof in het kunnen winnen terug had.

Amsterdam- Bij aankomst in Zuidoost Amsterdam waren er geen verrassingen meer. Het vinden van de juiste parkeerplekken voor de bus waren inmiddels bekend en de parkeer kosten bleven beperkt tot €10,00. In het vorige seizoen was dit nog 2x € 95,00. Ook bij binnenkomst werden we goed ontvangen door een vriendelijke en correcte Zuidoost dame. Vervolgens spatten al onze speelsters direct de tribune op omdat ze wisten dat er een jeugd competitie gespeeld werd. Iets wat je in de kop van Nederland minder of bijna nooit ziet. Het niveau van deze jeugdspelers is bijzonder hoog en dus een mooi schouwspel om naar te kijken.

Eerste helft. In de vernieuwde samenstelling (“blokjes”) begonnen we aan de wedstrijd. Veel respect hielden we voor tegenstander maar moesten wel in onze eigen kwaliteiten geloven, ondanks dat er bij Zuidoost United de beste individuele speelsters uit Nederland rondlopen. De eerste minuut gaf al meer vertrouwen dan de vorige week de hele wedstrijd. Dit resulteerde in de tweede minuut al in een onderschepping van de bal waarna Grytsje van den Berg en Martine Kooiker razend snel counterden en Martine met een venijnig puntertje de doelvrouw van Zuidoost kansloos liet. 0-1. Hier opvolgend kreeg KTP Nieuw Roden met veel druk te maken en kwamen meerdere keren goed weg. KTP wisselde volgens plan met 4 speelsters tegelijk. 10 minuten later was het Amber Bandringa die een op een met de keeper de 0-2 maakte. Conclusie die we al konden trekken na 10 minuten speeltijd was dat iedereen de “vorm” had en er een positieve sfeer hing in het KTP team. Latoya Mitchell van Zuidoost United pakt nog net voor de rust een gele kaart, toont vervolgens haar verbale en non verbale kwaliteiten maar tart daar niet de arbitrage mee. Waarschijnlijk kenden ze haar lieve, leuke en grappige karakter om hier niet serieus op in te gaan.

Rust. In de pauze was er opluchting en een zekere blijdschap bij de KTP speelsters. Het voelde goed. De spreuk van Hannibal Smith uit de vroegere A-Team tv serie; “ i love it when a plan comes together.” Was hier ook volkomen op zijn plaats. Ook was duidelijk dat de wedstrijd nog niet gewonnen was! Hoe goed of je ook speelde en verdedigde, de zusjes Playfair hebben hier lak aan. Uit voorgaande wedstrijden was bekend dat uit onmogelijke situaties de dames alsnog het net wisten te vinden. Als dit zou gebeuren dan moest je dit maar accepteren en desnoods hiervoor de handjes op elkaar maar daarna gewoon weer je eigen spel spelen.

Tweede helft. Nog nooit werd een tweede helft zo goed gekopieerd van de eerste helft. Gewoon doen waar je mee bezig was. De KTP coach kon tijd nemen om ook nog een paar foto’s te maken. Dit was de vorige wedstrijden nog niet gelukt. Dit zegt voldoende over het vertoonde spel. Helemaal toen Linda Visser haar terug gekomen “vorm” beloonde met een fantastische actie en een nog mooier doelpunt. 0-3. Hierna veranderd toch wat de stemming in kamp Zuidoost. Er werd door Zuidoost al vroeg in de tweede helft met een meespelende keeper gespeeld, maar dit bracht niet het gewenste resultaat. KTP Nieuw Roden liet zich niet gek maken hierdoor, maar zag juist nog meer kansen. Zuidoost United stapte ook al snel weer van dit plan af. Waarna het mooiste doelpunt van de avond viel. Met een flitsende counter die over vier schijven met 1 keer raken bij Grytsje van den Berg belande en voor opendoel de 0-4 aantekende. Met nog elf minuten op de klok was het aftellen al begonnen. De KTP dames waren daar niet mee bezig en bleven gedisciplineerd voetballen. Drie minuten voor het einde wist Grytsje van den Berg voor de tweede keer het doel te treffen en besliste de wedstrijd, eindstand 0-5. De complimenten gaan uit in eerste instantie naar onze fantastische trainer Andy de Jong- Plop die in een week alles weet om te buigen en in tweede instantie naar de speelsters die stuk voor stuk het beste in zich hebben bovengehaald.

Volgende week zijn we vrij van competitie en de week daarop (21 oktober) spelen we thuis tegen de hekkensluiter van de competitie Team Alkmaar / Sportstars.