top of page

Nieuw roden  bezorgt VV Winsum het eerste verlies dit seizoen.

VV Winsum Vr1 - VV Nieuw Roden Vr1 0-1

Voor de beker moest Nieuw Roden naar Winsum. De ingeplande zaterdag werd door de KNVB verruilt voor een woensdagavond. Dit gebeurde doordat de dames van VV Winsum een gestaakte wedstrijd door ongeval in moest halen. De KNVB plande deze inhaal wedstrijd op zaterdag 22 oktober en verschoof hierdoor twee bekerwedstrijden naar woensdag 19 oktober. Hier begon voor Nieuw Roden de stress. Ten eerste spelen en trainen de speelsters uit Nieuw Roden bijna alle dagen behalve woensdag. Op woensdag plannen de Nieuw Roden dames hun werk, school of andere niet voetbal zaken. Dan viel deze wedstrijd ook nog eens in de herfstvakantie die door sommige speelsters ook als vakantie ingepland was. Een wazige reden van de KNVB en door hun gezegd te hebben dat een beker wedstrijd NIET voor een inhaalwedstrijd gaat. Is hetzelfde dat er gezegd werd dat er GEEN sprake is van loting in de bekerstrijd.

De bekerwedstrijd(en) waren en zijn voor Nieuw Roden de uitdaging dit seizoen. In de reguliere competitie is Nieuw Roden al periode kampioen met 7 punten voorsprong en heeft hier onvoldoende tegenstand om beter te kunnen worden op het veld. Het willen winnen in de bekerwedstrijden vond Nieuw Roden ook een must om tegenover betere tegenstanders te kunnen gaan spelen en dat het ook ergens om gaat. Vriendschappelijke wedstrijden zal nooit bij de Nieuw Roden strijdsters de nodige adrenaline geven en de bijbehorende prestaties.

Eerste helft Gelijk werd Nieuw Roden met de neus op de feiten gedrukt dat dit een andere wedstrijd zou worden als al de andere wedstrijden dit seizoen. Het tempo lag hoger en daardoor werd je gedwongen om sneller te handelen en te denken. De eerste 15 minuten was Nieuw Roden daardoor ook zoekende en werd er nog niet goed gespeeld. Nadat de blauwhemden zich hadden aangepast aan dit niveau werd de druk opgevoerd en het spel werd steeds meer bepaald door een goed spelend Nieuw Roden. Tot overmaat van ramp moest Renée Huizinga naar twintig minuten (tijdelijk) naar de kant. Plotselinge vrouwelijke onderbuikkrampen dwongen haar tot stoppen. Niets veranderde er aan het spel, de gedrevenheid om te winnen stroomde als een adrenaline sap door de aderen van de Nieuw Roden speelsters. Amber Bandringa stuurde Martine Kooiker de diepte in met een splijtende pass, waarna Martine Kooiker op snelheid 1 op 1 voor de keeper kwam te staan. Nu verdrukte Martine's adrenaline haar ziekte van pfeiffer en scoorde onberispelijk. 0-1.

Tweede helft Bij Renée Huizinga had het "ibo" shotje zijn uitwerking gedaan en Renée kon met verminderende pijn weer spelen. Winsum moest komen en deed dat ook. Er werd druk gezet over het hele veld en vooral onze verdediging onder leiding van Jildau Huitema kreeg het te verduren. Maar hoe de verdediging van Nieuw Roden dit oppakte was van ongekend niveau. Hier zag je dat zaalvoetbal een meerwaarde geeft aan het veldvoetbal. Het onder de druk uitvoetballen werd hier even gedemonstreerd, alsof het een trainings partijtje was. En dit terwijl de dames uit Winsum de beste tegenstanders waren die we dit seizoen waren tegengekomen. Als de bal op het middenveld werd ingespeeld werd er snel geschakeld met Renée Huizinga als leider en heerser op het middenveld. Deze wedstrijd was Renée de centrale vrouw bij afwezigheid van Grytsje van den Berg. Grytsje genoot van een verdiende vakantie in het Europese Mickey Mouse park. Renée is synoniem voor de vrouwelijke nummer 14. Haar cruiffiaanse versnellingen en bal controle op snelheid liet meerdere Winsum speelsters het nakijken als of ze er niet stonden. Ondanks de voorsprong van Nieuw Roden was de opdracht om op de helft van de tegenstander te spelen. Druk zetten op de verdediging van Winsum vooral bij balverlies. Aanval bleek dus ook nu de beste verdediging. In het vertoonde spel werd VV Winsum meerdere keren gevaarlijk voor het doel van Nieuw Roden. De lat en keepster Sanne van Steenwijk hielden de nul. Weer kregen we met een tegenvaller te maken. Martine Kooiker kreeg na een duel last van duizeligheid en moest 15 minuten rust nemen en kon gelukkig daarna de strijd hervatten. Het moment dat Nieuw Roden de wedstrijd kon beslissen was vooral in de eindfase van de wedstrijd. Meerdere opgelegde kansen werden om zeep geholpen door paal, lat of in de weg staande eigen spelers. Ook werd er een strafschop niet toegekend. Dit hield Winsum op de been. in de 8 minuten extra tijd werd het nog billen knijpen voor Nieuw Roden als er nog twee hoekschoppen werden genomen door Winsum. Een attent reagerende Sanne van Steenwijk hield haar naam in ere als ongepasseerde keepster dit seizoen.

Conclusie: Een geweldige teamprestatie van Nieuw Roden tegen tweede klasser VV Winsum die in hun competitie nog steeds ongeslagen mee draaien bovenin de competitie. Nieuw Roden heerste en was de betere op vele fronten. In kansen had de uitslag ook 2-7 kunnen zijn. De dames van Nieuw Roden spraken in de kleedkamer uit dat ze niet kunnen wachten en verlangen naar meer van dit soort wedstrijden volgend seizoen in de tweede klasse.