SC Bolsward trakteert Nieuw Roden op een echte wedstrijd.

SC Bolsward VR1 - Nieuw Roden VR1 1-3.

Meer dan 500 jaar nadat Johannes Brugman Bolsward hielp met een nieuwe formulering m.b.t. de stadsrechten van Bolsward, was het Elle Freijssen die de Bolsward dames voetbal vanuit de vijfde klasse omhoog werkte naar een tweede klas waardig team. Johannes Brugman bekend van de uitspraak “praten als Brugman” was synoniem als “praten als Freijssen”. Maar dan niet als bemiddelaar voor het verkrijgen van stadsrechten, maar als prediker van het dames voetbal. Freijssen deed dit met dezelfde overtuiging en het resultaat bleek afgelopen zaterdag.

Bolsward- SC Bolsward liet deze wedstrijd een stukje wedstrijd mentaliteit zien van het hoogste niveau. Il Mister Freijssen had zijn team waarschijnlijk allemaal bij de neus gepakt en dezelfde kant op gedraaid. Het leek alsof Elle zijn een na beste speler gekloond had tot een elftal inclusief vijf wissels! Geen zwakke plekken bij de tegenstander van Nieuw Roden. Op elke positie werden de duels aangegaan tot het naadje. Veel druk werd er gezet door SC Bolsward over het hele veld. De bekwame achterhoede van Nieuw Roden werd af en toe even overrompeld en liet hun opbouw meerdere keren verstoren. Dirigent Jildau Huitema dirigeerde met woord en uitgestrekte armen naar de plekken waar het fout zou zijn gegaan in bepaalde situaties. Verdedigend moest er deze wedstrijd iets meer gebeuren en gedurende de wedstrijd werd dit positief ingevuld. Ondanks dat de coach van SC Bolsward Nieuw Roden met veel druk pijn wou doen was er van paniek bij Nieuw Roden geen sprake. Mede bij de wetenschap dat het scorend vermogen bij Nieuw Roden heel hoog is om uiteindelijk de wedstrijd te kunnen beslissen.

In de zevende minuut was het Grytsje van den Berg die Renee Huizinga met een splijtende pass wegstuurde op de vleugel. De snelheid van de aanvallers bij Nieuw Roden overrompelde de verdediging van Bolsward toen Renee Huizinga afrondde. 0-1. Tijdens de resterende tijd in de eerste helft werd duidelijk wie de beste speelster bij SC Bolsward was. De 17 jarige Marrit Nijdam verdedigde het doel van SC Bolsward met verve! Telkens als Nieuw Roden onder de druk van SC Bolsward uit kwam dan stond daar Marit van der Sar die het scoren van Nieuw Roden tegen hield. Vele kansen voor de Drentse dames bleven kansen. De rust werd ook in gegaan met een magere 0-1.

Euforie Direct werd duidelijk wat de intentie van SC Bolsward was. De tegen stander pijn doen met een stunt. De stunt kwam gelijk na de aftrap. Terwijl Nieuw Roden nog de laatste slok thee moest nemen lag bij keepster Sanne van Steenwijk de bal al in het net. Mounia Bouasrar overrompelde verdedigend Nieuw Roden. 1-1 De euforie bij de dames van Bolsward was groot en bleef iets te lang hangen en werd daardoor gelijk verstoord door de volgende aanval van Nieuw Roden. Renee Huizinga wist op snelheid en met het uitspelen van de keeper de voorsprong terug te pakken. 1-2. De verdere tweede helft was Nieuw Roden de bovenliggende partij en kreeg ook Bolsward nog meerder goede kansen. Pas vijf minuten voor het einde werd Marrit Nijdam nog eenmaal gepasseerd door Amber Bandringa. Einduitslag 1-3. Het was geen moment een saaie wedstrijd maar een wedstrijd met een hoog amusement waarde. Waarbij de goed fluitende Sytze La Roi een groot aandeel in had.

Kampioenswedstrijd Volgende week speelt VV Nieuw Roden thuis tegen SWZ Boso Sneek de nummer twee op de ranglijst. Bij gelijk spel of winst is Nieuw Roden kampioen en promoveert naar de tweede klasse. SWZ Boso Sneek zijn ook echte strijders en het belooft dus weer een mooie wedstrijd te worden! 25 maart, aanvang 14.30 uur, Sportpark Nieuw Roden.