Beker-KTP-DRB-2-3

Amsterdam - Het is Nieuw Roden niet gelukt om de landelijke KNVB Beker te pakken.

Drachtsterboys was in de finale net iets te sterk met 3-2.

Jesse Prijs scoorde voor rust de 1-0 door een fout achterin bij KTP Nieuw Roden. Joukje van de Meer was kansloos op het schot van de Friezin. Het was vooral in het begin tegen houden wat KTP Nieuw Roden moest doen. Mariël Miedema van KTP Nieuw Roden wist voor rust nog de lat te raken en had daarna de meeste kansen voor KTP om de 1-1 te maken. Het gemis van Grytsje v.d. Berg was duidelijk voelbaar in de eerste helft op het middenveld. Zij zat met een knie blessure op de bank. Nieuw Roden begon wel meer te drukken op het einde maar moest genoegen nemen met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft kwam Nieuw Roden veel sterker uit de startblokken. Na vijf minuten in de tweede helft wist Amber Bandringa de 1-1 te scoren na een assist van Mariël Miedema. Het duel werd steeds pittiger, Amber Bandringa kreeg nog een arm in haar gezicht geduwd en moest verzorgd worden. Renee Huizinga wist de ploeg op sleeptouw te nemen en KTP verdiende de 1-2 voorsprong, maar Jesse Prijs van Drachtster Boys wist toch tegen de verhouding in te scoren met een hard schot. Lotte Donath wist een minuut later de 3-1 te scoren voor Drachtster Boys. Dit kwam hard aan voor Nieuw Roden. KTP Nieuw Roden probeerde via een time-out nog een slotoffensief eruit te gooien. Amber Bandringa had nog de meeste kansen na rust, maar keepster Bosma wist dit te pareren. Toch wist Nieuw Roden nog de aansluitingstreffer te scoren door Mariël Miedema met een 10 meter vrije trap.

Nieuw Roden verloor eigenlijk de wedstrijd in de eerste helft, maar ging wel strijdend en met veel vechtlust ten onder. Drachtster Boys heeft na drie keer in de finale te hebben gestaan, nu dan toch eindelijk de KNVB Beker te pakken.

KTP Nieuw Roden kan zich nu volledig gaan richten op de play off in de eredivisiezaal om proberen kampioen van Nederland te worden