KTP Nieuw Roden oogst in Drachten

Drachten - KTP Nieuw Roden heeft vrijdagavond een geweldige prestatie geleverd om in Drachten de vrouwen van Drachtster Boys te verslaan in de 2e wedstrijd van de Play off in de halve finale. KTP moest deze wedstrijd winnen om kans te maken op een finale plek. Na veel “zaaien” en oefenen was de laatste tijd een stijgende lijn te zien wat deze vrijdag resulteerde in een 0-4 oogst.

Drachtster Boys had vorige week vrijdag in Leek met 1-3 gewonnen van Nieuw Roden en had het gevoel eigenlijk al dat ze in de finale stonden. Maar niets was minder waar. Het bleef tot aan de rust toe 0-0 in de zaal waar veel publiek op af was gekomen. Er waren van beide kanten wat kansjes geweest. De grootste kans bij Drachtster Boys was nog voor Jessie Prijs die op de lat schoot. Bij KTP werden wel de meeste kansen gecreëerd maar de goede afwerking bleef uit. In de tweede helft maakte Nieuw Roden het grote verschil. Met nog 10 minuten op de klok was het Grytsje v.d. Berg die Nieuw Roden op voorsprong zette. Nadat Mariël Miedema al een paar kansen had gehad om de voorsprong uit te breiden, mocht zij later uit een vrije trap toch de 0-2 aantekenen. Vijf minuten voor het einde wist Grytsje v.d. Berg de meiden van Drachten op de knieën te krijgen om de 0-3 binnen te schieten. De kers op de taart was voor Amber Bandringa, die na een fout van Drachten de bal in een leeg doel kon schieten en zo de eindstand op 0-4 brengen. Door deze prestatie heeft KTP Nieuw Roden er een beslissingsduel uitgesleept die volgende week vrijdag opnieuw in Drachten wordt gespeeld. Alles is weer open in de strijd om de landstitel.