Nieuw Roden vrouwen winnen ook slechte wedstrijden.

Nieuw Roden- Een goede competitie start moest een vervolg krijgen tegen de vrouwen van VV Sios. VV Sios kenden we nog van twee seizoenen geleden waar wij als bekerfinalisten aan het langste eind trokken. Een regenachtige en druilerige zaterdag gaf tevens het niveau van deze wedstrijd aan. De eerste helft bleek al gauw dat VV SIOS niet de kwaliteiten had als onze vorige tegenstander Helpman. Ook zag je ook dat Nieuw Roden nog geen schim was van deze wedstrijd. Desondanks werd er wel gescoord in de 6é minuut door natuurlijk Amber Bandringa. Annouk van der Dong was de aangever. Maar de manier van balverlies dat geleden werd door de dames van Nieuw Roden had VV SIOS in de wedstrijd kunnen houden als ze daar beter gebruik van hadden gemaakt. De vele kansen aan Sios haar zijde werden slecht afgewerkt en niet benut. Ook deze gewaarwording zorgde niet voor een betere wedstrijd. Als een van de beste spitsen in noord Nederland wist Amber Bandringa nog wel twee keer te scoren. De hoognodige rust werd ingegaan met een magere 3-0 voorstand.

Tweede helft- Met veel inzet werd er begonnen aan de tweede helft maar het wedstrijdbeeld bleef, regen, nat en nog net geen sneeuw. SIOS wist hier nu gebruik van te maken en scoorde de 3-1. Met meerdere kansen (lees slechte afwerking) over en weer bleef de eindstand probleemloos 3-1. Een wedstrijd waarmee de drie punten het belangrijkste waren om Nieuw Roden de ongeslagen status te behouden.

Volgende week 14 oktober zal het anders moeten om de vrouwen van VV Winsum te verslaan. Sportpark Schouwerzijlsterweg, Winsum. Aanvang 14.30 uur