Nieuw Roden Vr1 verliest in Kloosterburen. 2-1.

Dat het lastig zou worden tegen EKC Vr1 was wel verwacht. EKC was op dreef, VV Winsum werd ook op hun eerste nederlaag getrakteerd op de velden van Eenrum. Een zwaar gehandicapt Nieuw Roden reisde met 11 spelers af waarvan Richella Wierenga ook nog eens geblesseerd was. Sanne Bijlstra en Anique Hoogeveen waren afwezig door ziekte. Renée Huizinga geniet van een vakantie weekje in de Spaanse zon en Quelly Soumahu zit voor 5 maanden in Zuid Afrika. Tessa Dammer, Linda Visser en Jildau Huitema verblijven nog altijd in de ziekenboeg. Dan weet je dat je het lastig gaat krijgen tegen het succes team EKC.

De eerste helft toonde EKC veel strijdlust en Nieuw Roden kreeg pas na 20 minuten een beetje meer grip op de wedstrijd. Terwijl de afwerking bij EKC slordig was en geen tegendoelpunten opleverde, was het Amber Bandringa die wel effectief was en scoorde dan ook de 0-1.

Tweede helft werd lastiger nadat de geblesseerde Richella Wierenga moest stoppen. Nieuw Roden moest toezien hoe Sarah Rijzinga meerdere keren de diepte werd ingestuurd en onhoudbaar gevaarlijk werd richting het doel van Nieuw Roden. Er moesten nog twee doelpunten geïncasseerd worden. Nieuw Roden werd na de 2-1 achterstand nog meerdere keren gevaarlijk maar de afwerking haperde. Gezien de hele wedstrijd moet je constateren dat 2-1 de juiste uitslag was. Ondanks dat gevoelsmatig je met 10 man tegen 12 van EKC had gespeeld.