Nieuw Roden VR1 wint verdiend van Be Quick VR1 met 4 - 1

Verslag en foto’s Anne Takens Nieuw Roden - Het leven gaat gewoon door, ook na een gevoelige nederlaag gisteravond tegen vv Pernis voor de halve finale voor het landskampioenschap. Op deze prachtige zaterdagmiddag mogen de dames van Nieuw Roden hun kater verwerken tegen het eerste selectie dames team van het Friese Be Quick Dokkum. Promotie Be Quick doet het niet zo geweldig in de competitie en heeft alle punten vanmiddag nodig om degradatie te voorkomen. Nieuw Roden staat stevig op de tweede plaats, maar op verliespunten staan de vrouwen van Winsum haast nog steviger op de eerste plaats. Ieder team wil graag het hoogst haalbare bereiken.....een promotie naar de eerste klasse zou ten koste kunnen gaan, met het vele reizen, van het toch al drukke speelschema van KTP Nieuw Roden. Eerste helft Onder leiding van de scheidsrechter Hans Schulten begint de wedstrijd. Het beeld ziet er vertrouwd uit, Nieuw Roden bepaalt en combineert naar hartenlust, Be Quick moet terug op de eigen helft. De speelsters van Nieuw Roden zijn technisch superieur, met hard werken en enig geluk weet Be Quick de eerste aanvalsgolven van Nieuw Roden te weerstaan. Tot in de 16de minuut Grytsje van den Berg van de eigen helft wordt gelanceerd, de lob van Grytsje vliegt perfect met een strakke boog over de machteloze keepster van Be Quick heen voor de 1 - 0. Be Quick probeert onder luidruchtige aanwijzingen van hun coach iets terug te doen, maar een goed keepende Anique Hoogeveen staat goed bij de sporadische kansjes. Sterker nog na een ruim half uur wordt Amber Bandringa in het vijf meter gebied aangespeeld, met een korte draai is ze verlost van haar bewaker en schiet ze de bal flinterhard in het net voor de 2 - 0. Met deze gunstige score voor Nieuw Roden gaan beide teams de rust in voor een beetje verkoeling. Tweede helft Bij het begin van de tweede helft is de eerste kans voor de dames van Be Quick, een schot in de korte hoek wordt echter koelbloedig door Anique gestopt. Na vijf minuten in de tweede helft mag Nieuw Roden een hoekschop nemen, Femke Mulder krult de bal gevaarlijk in het vijf meter gebied. Een verdedigster van Be Quick raakt de bal verkeerd en passeert haar mede verdedigers op de lijn voor de 3 - 0. De wedstrijd lijkt nu gespeeld, Be Quick weet niet van opgeven en na een half uur wordt dan toch de eer gered. Een voorzet van rechts komt bij een aanvaller van Be Quick bij de tweede paal terecht. Het schot gaat over Anique heen in het dak van het doel voor de 3 - 1. Mocht Be Quick nog enige hoop hebben op een resultaat deze middag, dan is het Femke Mulder die daar resoluut een einde aan maakt. Nog geen vijf minuten na de 3 - 1, legt zij aan voor een afstandsschot dat precies in de linker kruising past voor de 4 - 1 voorsprong en eindstand. Superieur Nieuw Roden Terug kijkend op de wedstrijd speelde Be Quick ondanks hun bewonderingswaardige inzet een kansloze wedstrijd tegen een superieur spelend Nieuw Roden. Wellicht zijn de scherpe kantjes van het verlies van gisteravond er nu een klein beetje af.