Nieuw Roden Vr1 stuurt koploper Winsum Vr1 puntloos terug naar huis

Nieuw Roden - In de tweede klasse D voor vrouwen stond op deze prachtige bevrijdingszaterdag een ware topper op het programma tussen de nummer een en twee in de competitie. De vrouwen uit Winsum staan er qua verliespunten beter voor dan de vrouwen uit Nieuw Roden, maar een winst vanmiddag voor Nieuw Roden zou betekenen dat Nieuw Roden weer volledig meedoet en het kampioenschap voor Winsum allerminst zeker is. De opdracht voor de dames in het blauw is duidelijk, maar het is het lang seizoen geweest waar het lang meedeed voor het landskampioenschap in de zaal, de landelijke KNVB beker in de zaal won, het in halve finale op het veld voor de beker werd uitgeschakeld. Dit alles heeft veel energie gekost en ging gepaard met enige langdurige blessures voor belangrijke speelsters, maar deze middag wil men het koploper Winsum in ieder geval erg lastig maken.

Bliksemstart Nieuw Roden De dames in het groen wit en zwart van Winsum mogen om half drie de aftrap nemen, de eerste beste aanval van Winsum wordt door Nieuw Roden direct een halt toe geroepen. Bij de daarop volgende tegenaanval wordt Amber Bandringa in de punt van de aanval aangespeeld, met de rug naar het doel legt ze de bal af op de inkomende Grytsje van den Berg. Het harde schot vliegt voorbij een verstijfde keepster van Winsum, die het schot duidelijk niet zag aankomen. Binnen in minuut staat Nieuw Roden met een bliksemstart zomaar met 1 - 0 voor, je kunt de teleurstelling aflezen in de ogen van de speelsters van Winsum.

Winsum probeert terug te komen Onder de fanatieke aanmoedigingen van de staf van Winsum probeert het Nieuw Roden overal op het veld direct onder druk te zetten. Het wil Nieuw Roden geen kans bieden om de bal rond te laten gaan en hun favoriete combinatievoetbal te spelen. Het lijkt te werken, de dames van Nieuw Roden worden gedwongen om meer duels aan te gaan dan hun lief is tegen de robuuste spelers van Winsum. Ondanks de grote inzet van beide kanten levert het voetbal geen echt grote kansen op. Tot in de 35ste minuut Grytsje weer een hard schot op het doel van Winsum loslaat, de keepster van Winsum kan de bal niet goed keren en de bal schiet door. Met een prachtige zweefduik richting de eigen doellijn onderschept ze de bal klemvast net voordat Martine Kooiker kan profiteren. Dan in de 42ste minuut zet Renee Huizinga de keepster van Winsum onder druk na een terugspeelbal, de keepster is te traag en schiet de bal tegen Renee aan. De bal vliegt pardoes in het doel van Winsum, het doelpunt wordt echter afgekeurd nadat de scheidsrechter een handsbal had geconstateerd. Het blijft tot de rust dan ook bij een magere 1 - 0 voorsprong van Nieuw Roden.

Doelpunt Winsum afgekeurd Als de tweede helft begint verandert het beeld van de wedstrijd niet echt. Beide ploegen gaan verder met het strijdplan van de eerste helft. Dan na een tiental minuten een aanval van Winsum over meerdere schijven, de verdediging van Nieuw Roden krijgt de bal even niet weg. Een uitverdedigde bal komt voor de voeten van een speelster van Winsum, deze speelt in een vloeiende beweging een medespeelster aan die keepster Anique Hoogeveen kansloos laat. De vreugde van Winsum is van korte duur als de scheidsrechter resoluut het doelpunt afkeurt wegens buitenspel.

De wedstrijd ontploft Na ongeveer 15 minuten in de tweede helft krijgt Nieuw Roden het aanvallend het op de heupen. Nikki Bosman mag een hoekschop nemen, die met een mooie kromme op het hoofd van Amber Bandringa terecht komt die net buiten het vijf meter gebied staat. Ze slaat haar hoofd tegen de bal aan, de bal vliegt van dichtbij tussen de keepster en en verdedigster die bij de paal door voor de bevrijdende 2 - 0. Enkele minuten later mag Renee een hoekschop nemen, nu is het Femke Mulder die van dichtbij de bal voorbij de keepster van Winsum kopt. Maar nu is er een verdedigster van Winsum die nu wel de bal weet te keren en tot een hoekschop kan verwerken. Nog geen drie minuten later krijgt Winsum in meerdere instanties een aantal 100% kansen, maar de spitsen van Winsum zijn vandaag niet scherp en keepster Anique is dat wel. In de 80ste minuut ontsnapt Grytsje op topsnelheid richting de keepster van Winsum. De keepster van Winsum krijgt de bal vol in het kruis, maar weet de bal in eerste instantie te keren. Dan valt iedereen over iedereen heen, Grytsje staat als eerste weer op en schiet van dichtbij de bal over de keepster van Winsum heen in het dak van het doel voor een 3 - 0 voorsprong. De kansen voor Nieuw Roden stapelen zich op, maar het blijft bij een duidelijke 3 - 0 overwinning.

Nieuw Roden weer koploper Nieuw Roden liet vandaag weer eens zien, dat je altijd rekening met de dames in het blauw moet houden. Ook al oogt het af en toe vermoeid, het heeft zoveel extra individuele kwaliteit dat het iedere wedstrijd voor zich kan beslissen. Winsum speelde vandaag een uitstekende wedstrijd, maar het was voorin niet scherp en verliest dan zomaar met een 3 - 0 eindstand. Het kampioenschap is nog niet beslist.