Nieuw Roden vrouwen winnen ook de tweede wedstrijd in de beker poule.

Aalten- In Aalten spelende AZSV Vr1 was de tegenstander van Nieuw Roden. Na een reis van meer dan twee uur werd Nieuw Roden een warm welkom geheten door teammanager en vlaggenist Marc Scholten. Een kleine uitleg over de club AZSV en een vergelijking met Nieuw Roden bleken de club verhoudingen ongeveer 4:1 te zijn. Waar het ledental in nieuw Roden net over de driehonderd ligt, staat in Aalten de teller op meer dan het viervoudige. Dit gold ook voor de kleedkamers, tribune, vrouwen teams etc etc. De vriendelijkheid van de gast club loopt 1:1 met bezoekende club. En gelukkig kon worden gespeeld met een 11:11 verhouding.

De promotie van Nieuw Roden Vrouwen naar de eerste klasse, betekende ook dat Nieuw Roden mee kan spelen in de hoogste landelijke Nederlands Beker strijd. Eerste, Hoofd en Top klasse spelen hier om de prijzen.

Wedstrijd De eerste helft begon het met aftasten en er werd door beide partijen niet goed gespeeld. Veel foute inspeelballen aan beide zijden maakten het een wat rommelig ogende wedstrijd. AZSV nam verdedigende houding aan waardoor Nieuw Roden vanuit achter de wedstrijd weer rustig op kon bouwen bij bal verlies van de gastploeg. Nieuw Roden speelde grotendeels op de helft van de tegenstander en creëerde dan ook voldoende kansen. Het bleef bij vele kansen en aan het eind van de eerste helft moest Keeper Anique Hoogeveen haar lichaam nog een paar keer strekken.

Tweede helft Kansen moesten benut als er gewonnen moest worden. Nikki Bosman wist de bal na 10 minuten spelen in de verste hoek te krullen 0-1 was een verdiende voorsprong op basis van het gespeelde spel. AZSV moest dan ook komen wouden ze de achterstand ombuigen. De druk werd door de thuisclub dan ook opgevoerd wat in het laatste kwartier en 10 minuten extra tijd voor hachelijke momenten zorgde voor het doel van de blauwhemden. Na het laatste fluitsignaal van de goed fluitende arbiter Jan Wopereis, kon Nieuw Roden de drie punten meenemen naar de kop van Drenthe. Ultieme uitdaging Wat nu rest in de beker poule is niemand minder dan de Nederlandse kampioen van het vorige seizoen. SV Saestum uit Zeist zijn bij Nieuw Roden te gast op zaterdag 15 september as. Ook de reputatie van de club uit de voetbal hoofdstad van Nederland liegt er niet om. Meer dan 10 maal wisten de vrouwen van Saestum de Nederlandse kampioenschap te behalen. Vier keer de Nederlandse Beker en twee keer de Super Cup! Dit steekt schril af tegen het team van Nieuw Roden. Het team dat minimale trainingen afwerkt op het veld en de zaterdagen ziet als onderdeel van het zaalvoetbal. Wel heeft het “combi voetbal” bij Nieuw Roden (zaal-veld) zich in het vijf jarig bestaan al wel bewezen en misschien kunnen we stunten? Durft Nieuw Roden verder te kijken dan de poule fase? Beleef het mee! As zaterdag om 14.30 uur sportpark Nieuw Roden.