KTP Nieuw Roden prolongeert de koppositie

Leek - De koploper in de eredivisie zaal voor vrouwen KTP Nieuw Roden speelde deze avond tegen de nummer laatst op de ranglijst Exstudiantes Zwolle/ Cycloon. Op papier was het dus een eenvoudige wedstrijd voor de dames in het blauw tegen de ex studentes uit Zwolle. Vaak pakt zo'n wedstrijd anders uit dan verwacht, de ervaring leert dat een ploeg die niets te verliezen heeft vrijuit kan spelen en daarbij vaak extra gemotiveerd is om het juist de koploper moeilijk te maken.

Voorzichtigheid troef Als de eerste helft begint is het een voorzichtig aftasten van beide ploegen, Zwolle leunde in deze fase een beetje achteruit en liet KTP komen. De wedstrijd werd in een te laag tempo gespeeld om het de verdedigingen van beide ploegen lastig te maken. In de eerste zes minuten waren er dan ook geen kansen die het publiek enigszins warm konden maken in de frisse sporthal. Het oog ging een beetje naar veld 2 waar Nieuw Roden VR3 het Broekster Boys VR1 aardig lastig maakte, met uiteindelijk 10 doelpunten was deze wedstrijd een waar spektakel. De wedstrijd begint nu echt De eerste kansjes ontstaan en waren verrassend voor Zwolle, vanaf een meter of zeven werd Joukje op de proef gesteld. Maar Joukje stond vanavond goed te keepen en wist het schot onschadelijk te maken, net als het volgende schot na een verre uitworp van de keepster van Zwolle. KTP was echter bij de eerste echte kans in de 9de minuut gelijk dodelijk, bij een corner werd Amber Bandringa centraal aangespeeld. Amber legde terug op Mariël Miedema die ongelofelijk hard uithaalde voor een alles verwoestend schot. De 1 - 0 voor KTP stond gewoon weer op het scorebord ondanks alle inspanningen van de hardwerkende dames uit Zwolle. KTP wilde nu gelijk de wedstrijd beslissen, nog geen twee minuten na het eerste doelpunt een flitsende combinatie tussen Nikke Bosman en aanvoerster Grytsje van den Berg. In een snelle een twee kwam Grytsje vrij voor het doel, de uithaal was effectief, KTP stond nu met 2 - 0 voor. Zwolle voetbalde best goed, maar het had geen geluk bij de kansen die het best wel kreeg of een geweldig keepende Joukje van der Meer was een spelbreker. Zwolle zet alles op alles Voor de tweede helft stond KTP al klaar, maar Zwolle liet op zich wachten en moest door de scheidsrechter uit de kleedkamer gehaald worden. Was het een tactische zet? In ieder geval kwam er een gedreven Zwolle uit de kleedkamer. Zwolle kreeg ook nu wel weer z'n kansen, maar ook nu wist het niets te verzilveren. KTP was daarbij gevaarlijk met een aantal schoten uit de omschakeling. De keepster van Zwolle, de vervangster van de in de eerste helft geblesseerd uitgevallen eerste keepster deed het best wel goed. Ze leek niet een echte keepster te zijn, maar stond zeker haar mannetje. KTP maakt een einde aan alle illusies In de negende minuut veroverde Martine Kooiker op rechts de bal op de laatste verdedigster van Zwolle. Over rechts sprintte ze op de keepster van Zwolle af, oog in oog met de keepster van Zwolle legde ze de bal af op Femke Mulder. Met een gestrekt lichaam wist Femke de bal in het lege doel te werken voor een 3 - 0 voorsprong. Nog geen minuut later was het weer Femke die chaos stichtte voor het doel van Zwolle, in twee instanties wist ze niet het net te vinden met een 1 op 1 situatie met de keepster van Zwolle. Twee minuten later was het Amber die vanaf links Martine bij de tweede paal wist te bereiken, met haar doelpunt werd de stand op het scorebord daarmee opgevoerd naar een 4 - 0 voorsprong. Zelfs geen eretreffer voor Zwolle In de laatste fase van de wedstrijd zette de coach van Zwolle alles op alles om een eretreffer te scoren. Zwolle nam nu risico en speelde als het kon met een meespelende keepster. Het gaf wel iets meer druk op het doel van KTP, maar het scorend vermogen van de ploeg is een handicap van de goed voetballende ploeg uit Zwolle. In de laatste fase van de wedstrijd wist Zwolle dan toch te scoren, maar pijnlijk genoeg was dat in het eigen doel. Een voorzet van Nancy Loth leek een prooi voor de keepster van Zwolle te worden, maar een verdedigster van Zwolle wist de bal koppend te raken. De bal vloog nu rechtstreeks het net in voor een 5 - 0 eindstand. KTP won deze wedstrijd uiteindelijk toch met grote cijfers, Zwolle liet zien dat het voetballend KTP lastig kon maken, maar het scorend vermogen van deze ploeg was het manco deze avond en kon best ook wel eens een verklaring zijn waarom deze ploeg zo laag op de ranglijst staat. KTP Nieuw Roden prolongeert deze avond de koppositie op de ranglijst en blijft gewoon een ijzersterke kandidaat voor een play-off positie.