top of page

Bekersprookje Nieuw-Roden 2 is ten einde

Door Wessel Aslander.Tweenul.nl LEEK – Het was ook te mooi om waar te zijn: KTP Nieuw-Roden 2 in de finale om de KNVB-beker. Vrijdagavond spatte de droom in Sportcentrum Leek wreed uiteen. Eredivisiekoploper Os Lusitanos had de handen trouwens meer dan vol aan de moedige hoofdklasser, die voor rust (0-0) geen krimp gaf. Uiteindelijk werd het 1-4 en dat was beslist geen schande. In de vorige rondes deden enkele speelsters uit de hoofdmacht mee bij Nieuw-Roden 2. Van hen bleek tegen het Amsterdamse Os Lusitanos alleen Nikki Bosman nog speelgerechtigd. In de eerste helft toonden de Drentse gastvrouwen geen ontzag voor de gerenommeerde opponent, die meermalen met de schrik vrij kwam. Aan de overzijde greep keepster Anique Hoogeveen enkele keren moedig in. Drie minuten na de hervatting was er ook voor haar geen houden aan en Suzanne Marees brak de ban: 0-1. Twee minuten later maakte voormalig veldinternational Marlous Pieëte er uit een vrije trap 0-2 van. Nieuw Roden 2 berustte echter niet en halverwege de tweede helft bracht Kimberly van Rooijen de spanning terug: 1-2. Niet veel later deelde Wendy Remert de genadeklap uit (1-3). In de slotminuut vond Bouchra Moudou nog het verlaten doel: 1-4. Bekerfinale Os Lusitanos-Drs. Vijfje In de finale treft Os Lusitanos Drs. Vijfje, dat na strafschoppen Drachtster Boys/HR Piping klopte. Na twee keer 20 minuten zuivere speeltijd stond het 1-1, waarna in de verlenging (2 x 5 minuten) goals uitbleven. Vorig seizoen pakte KTP Nieuw-Roden de KNVB-beker.