Eerste overwinning KTP Nieuw Roden tegen EXS Zwolle/Schuurman Bouwadvies

Roden – Zaterdagavond 27 september werd de eerste thuis competitiewedstrijd van het seizoen 2019/ 2020 gespeeld door KTP Nieuw Roden in de sporthal De Hullen in Roden tegen Zwolle . Voor deze wedstrijd in de eredivisie voor vrouwen in de zaal was het de burgemeester van de gemeente Noordenveld Klaas Smid die de aftrap mocht nemen.

Beide ploegen waren na de eerste wedstrijd nog zonder punten, het was dus dan ook van belang voor de beide ploegen om van de hatelijke nul punten af te komen. Zwolle had uit met 11 – 2 verloren van Alkmaar, KTP met 3 – 1 van TPP Feijenoord.

Als de wedstrijd begint is de eerste goede kans binnen twee minuten voor Martine Kooiker, haar schot van dichtbij raakt via de keepster van Zwolle de binnenkant van de paal. De bal komt terug in het veld en wordt weggewerkt door de verdediging van Zwolle. In de dezelfde minuut doet Zwolle al weer iets terug, over rechts kan een speler van Zwolle vrij doorlopen, Anique Hoogeveen redt van dichtbij en de bal gaat links naast. Het spel golft op en neer, optisch is KTP sterker, maar Zwolle is in de omschakeling erg snel en erg gevaarlijk.

De 0 - 1 voor Zwolle is dan ook geen verrassing, over links wederom een snelle counter. Anique komt snel uit maar stopt de bal met de handen buiten het daarvoor toegestane doelgebied. De vrije trap komt terecht bij een speelster van Zwolle bij de tweede paal, zij reageert net iets sneller dan de verdediging van KTP. Het harde schot gaat links voorbij Anique on de linker onderhoek.

KTP gaat na de 0 – 1 op zoek naar de gelijkmaker, maar het komt in de eerste helft eigenlijk erg moeilijk door de verdediging van Zwolle. De 1 – 1 komt dan ook zeker zo maar uit de lucht vallen, het Larissa Nijland die bijna vanaf de middenlijn op het doel schiet. Een verdedigster van Zwolle steekt een been uit en verandert vlak voor het doel de baan van de bal, de keepster van Zwolle is volledig kansloos.

Na de gelijkmaker heeft KTP een sterke fase en oefent veel druk uit op het doel van Zwolle. Dan een lange bal van Zwolle richting het doel van Anique, Anique komt uit en trapt de bal naar de helft van Zwolle. Een verdedigster van Zwolle neemt de bal direct op de slof en schiet de bal hoog richting het doel van KTP, Anique springt vergeefs, de bal vliegt met een strakke boog over haar het doel in. Zwolle staat weer voor met een 1 – 2 stand op het scorebord. IN verdere verloop van de eerste helft wordt niet meer gescoord.

In de tweede helft trekt Alie van den Berg na twee minuten de stand weer gelijk naar 2 – 2 met een schot van circa 15 meter over de linkerkant. Zwolle is niet onder de indruk en scoort binnen 30 seconden de 2 – 3 via de nummer vier van Zwolle Janiek de Pater. Het moet gezegd worden, KTP laat de kop niet hangen en gaat onverdroten wederom op zoek naar de gelijkmaker. In de 6de minuut weer een afstandsschot van Larissa, de keepster van Zwolle heeft de bal niet klem, Nikki Bosman reageert bliksemsnel en scoor de 3 – 3.

Met nog ongeveer vijf minuten op de klok spelen gaat Nieuw Roden vol voor de overwinning met een meespelende keepster in de persoon van Larissa. In deze fase komt KTP een paar keer goed weg. Maar het risico nemende KTP wordt beloond, in de 17de minuut is Aline die vanuit een chaotische situatie de 4 – 3 binnenschiet. Zwolle geeft niet op en de laatste minuten is het billen knijpen omdat KTP niet in staat is om de wedstrijd rustig uit te spelen. De vreugde als het eindsignaal klinkt is enorm, zowel op het veld en de goed gevulde tribune.